Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2021: «Θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυστηρό μήνυμα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά την επίσκεψη του στα περίπτερα της ΔΕΘ 2021. 

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για το πώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, να μειώσουμε το κόστος, να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές. Είχαμε δεσμευθεί πριν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Το κάνουμε πράξη. Οι κτηνοτρόφοι μας βλέπουν το αποτέλεσμα ήδη στην αύξηση της τιμής του γάλατος. Σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να επιμείνουν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω να μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν, θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. 

Ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός που τον υποδέχθηκε παρουσίασε στον Πρωθυπουργό δυο εξελιγμένα συστήματα που αφορούν, το πρώτο τους ελέγχους στα τρόφιμα και ιδιαίτερα στο γάλα και το δεύτερο την καλλιέργεια ρυζιού με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το σύστημα Άρτεμις plus, που αφορά τους ελέγχους στα τρόφιμα, το έχει εξελίξει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με χρήση τεχνολογίας αιχμής και ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε 200 κτηνοτρόφους στην περιοχή της Ελασσόνας. Την παρουσίαση έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Π. Χατζηνικολάου.

Το δεύτερο σύστημα αφορά την καλλιέργεια ρυζιού από τον Κώστα Κράββα σε οριζώνες στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Στήριξη και προστασία στους Έλληνες παραγωγούς

Κατά την παρουσίαση των δύο συστημάτων ο υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός δήλωσε ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι η προστασία των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών και η ενίσχυση της προσπάθειας να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας:

«Προσπαθούμε να συνδέσουμε την έρευνα του «ΕΛΓΟ Δήμητρα», που είναι ο ερευνητικός βραχίονας του Υπουργείου με την εθνική μας στρατηγική και ταυτόχρονα με τον ιδιωτικό τομέα. Το πρώτο που θα δούμε είναι ο τρόπος που αξιοποιούμε την τεχνολογία, με ένα σύστημα,  το οποίο ελέγχει τα ισοζύγια του γάλατος και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε το πλαίσιο ελέγχου για τις ελληνοποιήσεις, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του γάλακτος κατά 50% από την αρχή του χρόνου. 

Στόχος μας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού τομέα, που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε το σύστημα ελέγχου σε όλη την Ελλάδα( μέχρι τώρα ήταν πιλοτικό) και να το επεκτείνουμε και σε άλλα προϊόντα( όπως το μέλι, λάδι) για να διευρύνουμε τους ελέγχους και να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό κανονιστικό πλαίσιο που να προάγει την δικαιοσύνη και τη νομιμότητα και κυρίως να στηρίζει τον Έλληνα παραγωγού. 

Το δεύτερο που θα δούμε, είναι  το σύστημα καλλιέργειας ρυζιού του  κ. Κράββα, ο οποίος καλλιεργεί 1.200 στρέμματα και συνδέει την τεχνολογία με μια παραδοσιακή δραστηριότητα, έχοντας ως αποτέλεσμα 16% αύξηση της απόδοσης και 20% μείωση του κόστους παραγωγής μας». 

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ στη ΔΕΘ ήταν παρόντες οι υφυπουργοί Γιώργος Στύλιος και Σίμος Κεδίκογλου, οι Γ.Γ. Χριστιάννα Καλογήρου, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Παν. Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέπτυξε στον κ. Μητσοτάκης τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος ελέγχου “Άρτεμις Plus”, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ κ. Σερκο Χαρουτουνιαν, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημητρης Μελας και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρεας Λυκουρέντζος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Οι Έλληνες δεν διαμόρφωσαν απλώς την ιστορία, οι Έλληνες μας χάρισαν την ιστορία» - Live η ομιλία του στην Πνύκα με φόντο την Ακρόπολη
Σε μία παρέμβαση με έντονο ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μιλάει για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας ως την πρώτη ολοκληρωμένη έκφραση των χαρακτηριστικών που έμελλε να καθορίσουν τη Δύση: Την περιέργεια, το θάρρος, τη φιλοδοξία και ένα ανήσυχο πνεύμα εξερεύνησης και ανακάλυψης του αγνώστου
REUTERS
Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι εδώ για να ενώσω την προοδευτική παράταξη» – Άνοιγμα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις
«Η κυβέρνηση που θα επιδιώξω να σχηματίσω, αν ο ελληνικός λαός με τιμήσει ξανά με την ψήφο του θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, ριζοσπαστική με ένα ρεαλιστικό, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο»
Ο Αλέξης Τσίπρας 6
Επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις ΗΠΑ – «Ύβρις», «γεράκι του πολέμου»
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον στρατηγικό διάλογο Αθήνας και Ουάσιγκτον - Οι αιχμές για Τουρκία και καλώδιο και οι βαριές εκφράσεις για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Ρούμπιο και Δένδιας, συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για ΕΔ