Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ: «Κανείς δεν είναι αμετακίνητος» – Τα μηνύματα προς τους υπουργούς του

Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ: «Κανείς δεν είναι αμετακίνητος» – Τα μηνύματα προς τους υπουργούς του

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ωστόσο, στη συνέχεια και σε άλλη ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, αναφερόμενος στους υπουργούς του, πως κανείς δεν είναι αμετακίνητος και ζήτησε λίγο χρόνο από τους πολίτες. 

Σημείωσε πως δύο είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να πληροί ένας υπουργός της κυβέρνησης: «Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του υπουργού και η άλλη με τη συμπεριφορά. Δώστε μας λίγο χρόνο να κριθεί η κυβέρνηση».

«Είμαι υποχρεωμένος να ακούω την κριτική αλλά να παρουσιάζω και τη μεγάλη εικόνα» συνέχισε. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε αν ήταν αποτελεσματικό το rotation στην κυβέρνηση το καλοκαίρι:, είπε: «Είμαι περίεργος τι ερώτηση θα μου κάνατε αν δεν έκανα αλλαγές. Το rotation δεν έγινε στην τύχη. Έκρινα και σκέφτηκα ποιος μπορεί να υπηρετήσει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν. Αξιολογούνται σε δύο επίπεδα. Μπορούν να υλοποιήσουν την πολιτική;

Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς.

Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού δεν θα διστάσω να το κάνω. Σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, το ακούω αλλά κληθήκαμε να διαχειριστούμε δύο καταστροφές.

Αλλά πρέπει να πω ότι μέσα σε 3 μήνες πήραμε επενδυτική βαθμίδα. Είχα δεσμευτεί ότι θα την πάρουμε σε 3 μήνες και την πήραμε. Κλείνουμε ένα πολύ τραυματικό κύκλο. Η κυβέρνηση υλοποίησε ήδη το μισό της κυβερνητικό πρόγραμμα. Λύσαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Άρα καλή η κριτική, ναι, βλέπω τη δυσθυμία αλλά μια κυβέρνηση κρίνεται στο σύνολό της. Λογικό να μας ασκείτε κριτική επιμέρους αλλά μια κυβέρνηση κρίνεται συνολικά. Και η προηγούμενη κυβέρνηση κρίθηκε συνολικά και αυξήσαμε το ποσοστό μας από το 40% στο 41%».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις