Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg

Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

«Ελπίζω το 2022 να είναι καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg. Είπε ακόμα ότι παρά την παγκόσμια αναταραχή δεν περιμένουμε αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος. 

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά πέρυσι και φέτος ήταν καλύτερα τα πράγματα. Πάντα ήμουν ανοικτός και ειλικρινής στις σχέσεις μου με την Τουρκία. Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα (σ.σ. ανάμεσα στις δυο χώρες) και νομικά ζητήματα και για το θέμα των θαλασσίων ζωνών ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει μόνο μια λύση και αυτή είναι το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. 

«Είχαμε παρόμοια προβλήματα με την Ιταλία, και με την Αίγυπτο αλλά προχωρήσαμε σε συμφωνίες κάνοντας όλοι μας τους απαραίτητους συμβιβασμούς και δείξαμε στην Τουρκία ότι υπάρχει τρόπο να το λύσουμε χωρίς την χρήση υπερβολικής ρητορικής και εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «υπάρχει ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία στο προσφυγικό. «Η ΕΕ δεν θα ανεχθεί επανάληψη αυτού που έγινε το 2015 με τις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας με ανθρώπινο τρόπο. Σώζουμε ανθρώπους κάθε μέρα. Το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους επίσης είναι ότι θα πατάξουμε τους λαθροδιακινητές και θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για να λύσουμε το προσφυγικό». 

Δείτε όλη την συνέντευξη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις