Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στo ελληνικό FBI: Συνεχίστε να στέλνετε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν άβατα

Πρόσθετη οικονομική στήριξη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΓΑΔΑ

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (του ελληνικού FBI) στη ΓΑΔΑ βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης (19.3.25).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ τονίζοντας πως έχουν παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Είμαι πρωτίστως σήμερα εδώ για να σας μεταφέρω την ικανοποίηση αι ευχαριστίες για τις πολύ σημαντικές επιχειρήσεις που έχετε να επιδείξετε. Όταν συνομιλούσαμε με τον υπουργό και μου παρουσίασε την πρωτοβουλία την αγκάλιασα και την στήριξε αμέσως και θυμάμαι την καχυποψία με την οποία είχε αντιμετωπιστεί», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

 

Και συνέχισε: «Καταφέρατε και διαψεύσατε τους συστηματικούς επικριτές της δράσης αυτής της κυβέρνησης και παίζετε ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Στην αντιμετώπιση του μεγάλου δικτύου παράνομων καπνικών προϊόντων και στην αποτελεσματική πρώτη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων. Είναι η καλύτερη απόδειξη πως όταν μίλησα για νομιμότητα παντού το εννοούσα. Υποθέσεις για πολύ καιρό ταλάνιζαν την δημόσια συζήτηση και δεν είχαμε επιδείξει αποτελέσματα».

«Θέλω να σταθώ στην ανάγκη αξιοποίησης των συνεργασιών με ξένες υπηρεσίες. Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει σύνορα. Να επισημάνω την έμφαση που δίνω στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης για στοχευμένες δράσεις και χαίρομαι που κινείστε σε αυτή την κατεύθυνση θα έχετε την στήριξή μου», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ελληνικό FBI
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ελληνικό FBI / Eurokinissi

Παράλληλα, αποκάλυψε πως εξετάζεται τρόπος πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης ανάλογα με τα αποτελέσματα που φέρνουν τα στελέχη της ΔΑΟΕ.

«Συνεχίστε να στέλνετε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν άβατα. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και οι καταναλωτές ότι υπάρχει ένα κράτος που τους προστατεύει», τόνισε.

«Η ΔΑΟΕ έκανε ταυτόχρονα δύο μεγάλες επιχειρήσεις»

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για πολύ μεγάλη, εξαιρετικά ισχυρή επάρκεια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή της ικανότητα, τονίζοντας ότι πριν από λίγες ημέρες έκανε ταυτόχρονα δύο μεγάλες επιχειρήσεις.

«Αυτό έχει δύο αποτελέσματα», είπε ο υπουργός, το ένα αφορά την προστασία του κρατικού προϋπολογισμού, των δημοσίων πόρων και το δεύτερο την προστασία των καταναλωτών.

«Είναι ένα βήμα της κυβέρνησης για την προστασία του συμφέροντος των πολιτών και της διασφάλισης πόρων για να ασκηθεί η κοινωνική πολιτική», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 55
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης