Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: «Βράζει» η Τουρκία μετά την αποθέωση του Έλληνα πρωθυπουργού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια της ιστορικής ομιλίας του στο Κογκρέσο το απόγευμα της Τρίτης (17.05.2022), τα οποία και… έφτασαν άμεσα στην γειτονική χώρα, που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της. 

“Η γλώσσα της νοσταλγίας μίας αυτοκρατορίας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σας ζητώ να μην ξεχάσουμε μία ανοιχτή πληγή: αναφέρομαι στην εισβολή και τη διχοτόμηση της Κύπρου. Αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Το ίδιο ισχύει για όλες τις άλλες περιφερειακές διαμάχες.

Η Ελλάδα πάντα τείνει χείρα φιλίας στους γείτονες της, όμως μόνο ένα πλαίσιο υπάρχει για την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες, αυτό του διεθνούς δικαίου. Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας μας. Θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή”, είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

mitsotakisKogkreso

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τουρκική προκλητικότητα, καθώς και το αίτημα του να υπάρξει παρέμβαση για την επίλυση του Κυπριακού, άρχισαν να “παίζουν” σύντομα στα μεγαλύτερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που σχολίασαν και την αμερικανική στήριξη στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μάλιστα, πολλά από τα δημοσιεύματα στάθηκαν στο παρατεταμένο χειροκρότημα που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα μέλη του Κογκρέσου, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι “τον χειροκροτούσαν επί τρία λεπτά”.

haberler

“O Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. O Μητσοτάκης , που αγνόησε ανοιχτά την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την λύση δύο κρατών στην Κύπρο καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του κογκρέσου”, έγραφε η Yeni Safak.

“Ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία, μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του haber7.com, ενώ η “Sabah” γράφει ότι “ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξέπέρασε για άλλη μία φορά τα όρια”. 

sabah

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: Κάποτε ήρθε αγκαλιά με τον λαϊκισμό και τις αυταπάτες του, σήμερα έρχεται αγκαλιά με τη διαπλοκή
«Μπορεί να γίνει επικεφαλής μιας προσπάθειας για την ήττα της Κεντροδεξιάς και της Ακροδεξιάς ο άνθρωπος που το 2015 έβαλε στην κυβέρνηση τη χειρότερη τότε μορφή Ακροδεξιάς;»
ΠΑΣΟΚ
«Καρφιά» Καραμανλή για Τουρκία: Εξωφρενικός ο νόμος για τη «Γαλάζια Πατρίδα», λάθος να θεωρείται ότι προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση
Μηνύματα του πρώην πρωθυπουργού προς την κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική, την Ευρώπη και τη λειτουργία των θεσμών - Παρών στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής και ο Αντώνης Σαμαράς
Κώστας Καραμανλής
13