Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Έβρο τα Marder – Σολτς: Δε μας αφορά το αν θα πάνε στα σύνορα με την Τουρκία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κανένα πρόβλημα δεν έχει η Γερμανία με το αναπτυχθούν στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας τα γερμανικά ΤΟΜΑ «Marder», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Όλαφ Σολτς στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Όλαφ Σολτς απάντησε σε σχετική ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για τα Marder, λέγοντας πως δεν είναι θέμα της γερμανικής κυβέρνησης να ζητήσει τον λόγο για το πως η ελληνική πλευρά θα τα χρησιμοποιήσει, καθώς η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα πάνε στον Έβρο, καθώς κρίνεται πως εκεί θα βοηθήσουν περισσότερο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των αποζημιώσεων λέγοντας πως δεν έχει λήξει το θέμα για την Ελλάδα.

Δεν έλειψε και η αναφορά του στην Τουρκία, λέγοντας πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ψέματα στο λαό του, η Ελλάδα και τα νησιά της δεν απειλούν κανέναν.

Κάλεσε για μια ακόμα φορά την Τουρκία να επιλέξει την αποκλιμάκωση ενώ ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Όπως είπε, η πατρίδα αμύνεται και απέναντι στην ενεργειακή επίθεση της Ρωσίας αλλά και στις προκλήσεις που γεννά η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Για την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες. Η χώρα μας σέβεται και αξιοποιεί την ευρωπαϊκή αρωγή και όσο πιο αποτελεσματικά την αξιοποιεί τόσο πιο εύκολο είναι να αξιοποιήσει νέους πόρους. Μακριά από ρόλους ισχυρού και αδύναμου και πιστωτή και δανειζόμενου. Συζητάμε ισότιμα και δημιουργικά. Ζούμε σε μια νέα εποχή και ήδη η Ευρώπη με την Γερμανία συντονίζει τα βήματά της για την πολιτική στο φυσικό αέριο».

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο από την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ είπε πως πολλά έχουν αλλάξει στην Ελλάδα από τότε.

«Χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών σχεδόν όλα είναι πολύ διαφορετικά και στην οικονομία και στην κοινωνία. Η Ελλάδα είναι εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας και εμφανίζει έναν από τους πιο δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα έχει εκτινάξει εξαγωγές και επενδύσεις και έχει μειώσει το δημόσιο χρέος».

πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «πέταξε το γάντι» στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη ΝΔ
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει κατηγορηματικά μια συνεργασία της ΕΛ.Α.Σ. με τη Νέα Δημοκρατία και ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τι σημαίνουν οι δηλώσεις του για τον αρχηγό του πρώτου κόμματος
Αλέξης Τσίπρας 12
ΕΛΑΣ: Το στοίχημα Τσίπρα μέχρι το Συνέδριο – Περιοδείες, πολιτική ταυτότητα και οργανωτική συγκρότηση
Η απόφαση για Προγραμματικό Συνέδριο στις αρχές του 2027 δίνει χρονικό ορίζοντα στην επόμενη φάση της Συμπαράταξης. Τι σηματοδοτούν οι παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη και την οικονομία και ποιος είναι ο ρόλος των εβδομαδιαίων εξορμήσεων στην περιφέρεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά: Τα νεότερα «πολεμικά ανακοινωθέντα» ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ, η κόντρα Καρτερού – Δουδωνή και το «βλακόμετρο»
Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι πίσω από το επίμαχο άρθρο Καρτερού κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζουν ότι καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 11
Παράθυρο Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για νέα μέτρα: Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
151
Κέλλυ Σταμούλη: «Έλεος κυβέρνηση, είμαστε όλοι λούτσα» – Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ βγήκε στη βροχή και έκανε βίντεο
«Γι' αυτό σας λέω ΠΑΣΟΚ… Και έγινα και λούτσα» κλείνει το βίντεό της η κυρία Σταμούλη, αποκαλύπτοντας ότι τον ρόλο του εικονολήπτη τον είχε αναλάβει η μητέρα της
Κέλλυ Σταμούλη
21