Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συντελείται μία σιωπηλή επανάσταση στην εκπαίδευση»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συντελείται μία σιωπηλή επανάσταση στην εκπαίδευση»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε ομιλία στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία – Αλλαγή στην πράξη».

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι συντελείται μία σιωπηλή επανάσταση στην εκπαίδευση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι συντελούνται «μεγάλες αλλαγές στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματός της ΝΔ για την εκπαίδευση, καθώς αυτά που παρουσιάστηκαν προεκλογικά», – όπως τόνισε- «τα είπαμε και τα κάναμε πράξη».

Επισήμανε ότι « ξεκινήσαμε να κάνουμε τομές από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο. Βάλαμε στο σχολείο τα εργαστήρια δεξιοτήτων από τα οποία έχουμε πάρει τα εύσημα από διεθνείς οργανισμούς. Δεν μπορώ να μην σταθώ στον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

«Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας, να δεχόμαστε όλες τις απόψεις και να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση αλλά αναρωτιέμαι αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: « Ειδικά όταν μιλούσαμε για επιλογές, όπως η δημιουργία τμημάτων μέσα σε μια νύχτα χωρίς αξιολόγηση για τα πανεπιστήμιά μας ή την αφόρητη ανοχή στην παραβατικότητα εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Αυτό δεν ήταν για γέλια, για κλάματα ήταν. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες, το αποδείξαμε στην πράξη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις