Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει εξεταστική επιτροπή για ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη ζημιά που, όπως λέει, προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφήνει ανοικτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή έχει τίτλο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;» και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάνει ειδική αναφορά σε κείμενο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013 στην ιστοσελίδα Protagon με τίτλο «Να αφελληνιστούν», στο οποίο είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε τότε ότι «όσοι απο εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια να αφελληνιστούν άμεσα».

«Δηλαδή αυτό που στην ουσία έγινε», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι με την ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%, ενώ το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλα «και ορισμένα «επιθετικά» hedge funds τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
10
Μαρία Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το άδειο δωμάτιο
«Όπως στην Τέμπη, έτσι και παντού, η απαίτηση για απόδοση πραγματικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι μη διαπραγματευτική», το μήνυμα της προέδρου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Μαρία Καρυστιανού