Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Νταβός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming.

-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte. Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Ποιους θα συναντήσει

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.

-Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

-Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο  της Βενεζουέλας, Juan Guaidó.

-Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σδούκου: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – «Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, παίρνει μαζί και κόμμα – έκπληξη»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απέκλεισε εκ νέου κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έστρεψε τα πυρά της στη Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλύψει με ποιους και με ποιους όρους θα κυβερνήσει
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην Ολομέλεια της Βουλής (Φωτογραφία αρχείου
Ένοχος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου - Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή η ποινή του
Το δικαστήριο παρά την εισαγγελική πρόταση για μη χορήγηση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα, κατά οριακή πλειοψηφία 4-3, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου
Δίκη του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενος από τους "Σπαρτιάτες", Κωνσταντίνου Φλώρου για βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας