Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Νταβός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming.

-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte. Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Ποιους θα συναντήσει

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.

-Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

-Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο  της Βενεζουέλας, Juan Guaidó.

-Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Persona non grata για το Μαξίμου ο Ανεστίδης - «Ξεπέρασε τα όρια της χυδαιότητας»
Όπως γράφει στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, οι Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης
8
Τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα του κόμματος Καρυστιανού – Χωρίς αριστερά και δεξιά καπέλα, λέει η Μαρία Γρατσία
Η στενή συνεργάτιδα της τέως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί «η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού»
Η Μαρία Καρυστιανού
12
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
9
Το Μαξίμου «έκοψε» τον Κώστα Ανεστίδη από τη συνάντηση της Δευτέρας - «Θα πάω για να εκπροσωπήσω τους αγρότες» επιμένει ο αγροτοσυνδικαλιστής
Όπως γράφει και στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες μετά τα χυδαία σχόλια για τον πρωθυπουργό
Ο Κώστας Ανεστίδης
109