Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Νταβός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming.

-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte. Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Ποιους θα συναντήσει

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.

-Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

-Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο  της Βενεζουέλας, Juan Guaidó.

-Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι