Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Νταβός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming.

-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte. Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Ποιους θα συναντήσει

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.

-Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

-Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο  της Βενεζουέλας, Juan Guaidó.

-Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας – Μακρόν στο προεδρικό: Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών και η μακρά σχέση φιλίας και συνεργασίας
«Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επέκταση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων προς όφελος όχι μόνο των δύο λαών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Εμανουέλ Μακρόν
Δένδιας: Η προστασία των θαλάσσιων διαδρομών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα – «Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλείνει τα Στενά του Ορμούζ»
«Εάν κάθε χώρα, η οποία συνορεύει με μια θαλάσσια έκταση, μπορεί να απαγορεύει τη χρήση της, πού θα πάει αυτός ο πλανήτης», είπε μεταξύ άλλων
Νίκος Δένδιας