Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Νταβός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming.

-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte. Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Ποιους θα συναντήσει

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.

-Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

-Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο  της Βενεζουέλας, Juan Guaidó.

-Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δείτε live την ημερίδα newsit.gr για το Δημόσιο: Το νέο μοντέλο προσλήψεων και οι προοπτικές καριέρας
Στην πρώτη συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο δημοσιογράφος, Νίκος Ευαγγελάτος, αντάλλαξαν απόψεις για τη νέα πραγματικότητα του δημοσίου, με τον υπουργό να υπογραμμίζει τις σημαντικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί
Θοδωρής Λιβάνιος και Νίκος Ευαγγελάτος
Το διπλό στοίχημα του Μαξίμου: Συσπείρωση ψηφοφόρων και μέτρα για την ακρίβεια λόγω πολέμου
Ως ένα πρώτο βήμα για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα αλλά και σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρία Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για το Athens Alitheia Forum: «Προκλητική φιέστα, μια γιορτή για τα fake news»
«Η απόλυτη υποκρισία: εκείνοι που μετέτρεψαν το ψέμα σε κυβερνητική τέχνη, που επιχειρούν καθημερινά να ναρκώσουν την κρίση μας για να μην βλέπουμε τη σήψη των σκανδάλων τους, έρχονται να μας παραδώσουν μαθήματα αλήθειας» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 45
Μητσοτάκης στο Athens Alitheia Forum: Έως το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης παιδιών κάτω των 15 ετών σε social media
Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο με την αντιμετώπιση της ανωνυμίας και της ψηφιακής τοξικότητας
Κυριάκος Μητσοτάκης
38