Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δώρο – έκπληξη που δέχτηκε στη γενέτειρα των Καραμανλήδων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις Σέρρες, στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή βρέθηκε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός προχωρώντας στο δρόμο που φέρει το όνομα του αείμνηστου Εθνάρχη, δέχτηκε ως δώρο από τον δήμαρχο μια φωτογραφία, τραβηγμένη την δεκαετία του ‘70.

Όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, με έκπληξη είδε να απεικονίζει τον ίδιο σε ηλικία 8 χρόνων να χαιρετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την ιστορία της περιέγραψε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες στο κέντρο της πόλης. «Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

mitsotakis serres
«Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι η συγκέντρωση θυμίζει προεκλογική περίοδο, ωστόσο έσπευσε να τονίσει για άλλη μία φορά ότι οι κάλπες θα στηθούν σε 9 μήνες. «Η Ν.Δ. ισχυρή και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023. Με αυτοπεποίθηση θα συγκρίνουμε το έργο μας με κάποιων άλλων που θέλουν να διεκδικήσουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάει  μόνο μπροστά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis serres

Τέλος κάλεσε όλους να κάνουν υπομονή ως την Δ.Ε.Θ. όπου θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τα δημοσιονομικά όρια «που μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιμένει ο Θεοχάρης για Σαμαρά: «Δεν ήταν δικός μου ο όρος ακροδεξιός, απλώς συμφώνησα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στον χαρακτηρισμό για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε πολιτικό κενό δεξιά της ΝΔ και άφησε αιχμές περί «προσωπικών κινήτρων» πίσω από τα σενάρια νέου κόμματος
Σαμαράς και Θεοχάρης
Ο ΔΣΑ αρνείται στην Καρυστιανού αίθουσα, που αρχικά έδωσε, για εκδήλωση – Το παρασκήνιο με την αφίσα και τις υπογραφές
Από την πλευρά της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» εκφράστηκε έντονη δυσφορία, με στελέχη του κόμματος να υποστηρίζουν ότι η συζήτηση αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη
Μαρία Καρυστιανού
Μαρινάκης: Αυτονόητος ο σεβασμός Μητσοτάκη σε Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά η κριτική τους δεν είναι πάντα δίκαιη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στα σενάρια για νέο κόμμα από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και απορρίπτει τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού «στα γραφεία και στα καφέ»
Παύλος Μαρινάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εγώ ήξερα ότι το δίπλωμα στο παίρνουν όταν παραβιάζεις τον ΚΟΚ και όχι όταν χάνεις τις εκλογές
«Άλλοι αριθμοί, αλλά σε άλλες συνθήκες. Που είναι το success story; Μιλάω με αριθμούς. Οι φόροι ελαφρύνθηκαν. Ναι, αλλά για μια ελίτ. Για ένα 10% των Ελλήνων»
Αλέξης Τσίπρας 15