Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δώρο – έκπληξη που δέχτηκε στη γενέτειρα των Καραμανλήδων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δώρο – έκπληξη που δέχτηκε στη γενέτειρα των Καραμανλήδων

Στις Σέρρες, στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή βρέθηκε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός προχωρώντας στο δρόμο που φέρει το όνομα του αείμνηστου Εθνάρχη, δέχτηκε ως δώρο από τον δήμαρχο μια φωτογραφία, τραβηγμένη την δεκαετία του ‘70.

Όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, με έκπληξη είδε να απεικονίζει τον ίδιο σε ηλικία 8 χρόνων να χαιρετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την ιστορία της περιέγραψε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες στο κέντρο της πόλης. «Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».


«Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι η συγκέντρωση θυμίζει προεκλογική περίοδο, ωστόσο έσπευσε να τονίσει για άλλη μία φορά ότι οι κάλπες θα στηθούν σε 9 μήνες. «Η Ν.Δ. ισχυρή και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023. Με αυτοπεποίθηση θα συγκρίνουμε το έργο μας με κάποιων άλλων που θέλουν να διεκδικήσουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάει  μόνο μπροστά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος κάλεσε όλους να κάνουν υπομονή ως την Δ.Ε.Θ. όπου θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τα δημοσιονομικά όρια «που μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις