Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα στην Τουρκία κατά τη συνέντευξη του στο Bloomberg

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ερωτήθηκε -όπως άλλωστε αναμενόταν- ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα με την Τουρκία, τα οποία χαρακτήρισε «σύνθετα» και έστειλε μήνυμα στη γειτονική χώρα.

«Έχουμε σύνθετα προβλήματα με την Τουρκία, πολύ δύσκολα νομικά ζητήματα, αναφορικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας και αυτός είναι η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο. Δηλώνουμε στην Τουρκία ότι υπάρχει τρόπος να επιλυθούν (αυτά τα ζητήματα) χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολύ επιθετική πολιτική ή μη αναγκαία ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απέρριψαν τα αιτήματα Καρυστιανού για κατάθεση στεφάνου για την 28η Οκτωβρίου: «Ήρθε η ώρα να χάσουν την εξουσία και να λογοδοτήσουν»
Η επικεφαλής της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» καταγγέλλει στοχευμένο αποκλεισμό του κινήματος από τις επίσημες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - «Μου είχαν πει ότι η πολιτική είναι βρώμικη, το βιώνω καθημερινά»
Μαρία Καρυστιανού, Ελπίδα για τη Δημοκρατία
7
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
54