Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από σήμερα (29.1.2023) στην Ιαπωνία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Αύριο Δευτέρα (30.1.2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου της Ιαπωνίας, Πρίγκιπα Ακισίνο, τον πρωθυπουργό της χώρας Φούμιο Κισίντα, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Χιρογιούκι Χοσόντα και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας (KEIDANREN).

Μεθαύριο Τρίτη (31.1.2023), ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με θεσμικούς επενδυτές, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το ταξίδι του στην Ιαπωνία λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με ποστ που έκανε στην σελίδα του στο Facebook.

Το ποστ έγινε, βέβαια, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης που κάνει ο Πρωθυπουργός για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του επταημέρου. Στην ανάρτηση όμως, υπήρχε εκτενής αναφορά στο ταξίδι του στην Ιαπωνία.

«Σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για «μια σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις».

 

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε για την επίσκεψή του στην Ιαπωνία:

«Καλημέρα από την Ιαπωνία! Τι κάνουμε εδώ; Είναι μια σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις. Θυμίζω μόνο ότι οι θεσμικοί επενδυτές από την Ιαπωνία σταμάτησαν να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα στα χρόνια της κρίσης λόγω της απώλειας της επενδυτικής βαθμίδας. Συνεπώς τώρα που βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την ανάκτηση της, η επίσκεψη εδώ είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη.

Είναι πολλές οι συναντήσεις εδώ θα σας πω για αυτά την επόμενη εβδομάδα. Στα δικά μας θέματα, αυτή την εβδομάδα έχω ξεχωρίσει μικρές και μεγάλες δράσεις, που όμως όλες πιστεύω ότι συνεισφέρουν θετικά στη ζωή των ανθρώπων.

Ή όπως λέει μία γιαπωνέζικη παροιμία που διάβασα πρόσφατα: “Ακόμη και η σκόνη, όταν στοιβάζεται, μπορεί να γίνει βουνό”».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις