Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης στο newsit.gr: «Το 2021 οι νέες ταυτότητες»

Έως το τέλος του 2021 όλοι οι Έλληνες θα έχουν πάρει στα χέρια τους τις νέες ταυτότητες, οι οποίες θα μοιάζουν με τραπεζικές κάρτες και δεν θ' αντικαταστήσουν μόνο τα σημερινά χάρτινα «αστυνομικά δελτία ταυτότητας». Θ' αντικαταστήσουν το πλήθος των αριθμών που συνοδεύουν κάθε πολίτη (ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κτλ.) και θ' αποτελέσουν το «κλειδί» τόσο για την ταυτοποίησή του από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όσο και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήδη, άλλωστε, όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στο newsit.gr ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, από τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους θα λειτουργήσει πιλοτικά το “gov.gr”, το οποίο θ’ αποτελέσει το διαδικτυακό σημείο αναφοράς για τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο και θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δυνατότητες όσο θα προχωρεί η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του Δημοσίου και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του που χαρακτηρίζει ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Έως το τέλος του έτους, εξάλλου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα έχει παραδώσει πλήρως λειτουργικό στη δικαιοδοσία της Πολιτικής Προστασίας το «112» για τις έκτακτες ανάγκες και την πρόληψη από φυσικές καταστροφές, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται συγκεκριμένα βήματα ενοποίησης των μητρώων του Δημοσίου που απαλλάσσουν τους πολίτες από άσκοπες επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. η διασύνδεση του δημοτολογίου και του μητρώου αστικής κατάστασης με αυτό των ΔΟΥ).

Παράλληλα, επίσης έως το τέλος του έτους, θα υπάρξουν νεότερα από το μέτωπο των χρεώσεων στην κινητή τηλεφωνία και όπως λέει ο κ. Πιερρακάκης οι εταιρείες ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να κάνουν πράξη αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, αλλά και ο ίδιος: τη μείωση της επιβάρυνσης των συνδρομητών ειδικά για τη χρέωση δεδομένων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προαναγγέλλει, τέλος, εξίσου θετικές εξελίξεις αναφορικά με σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και της πληροφορικής, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον κι έχουν γίνει επαφές για επενδυτικά project από μεγάλες εταιρείες. Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει μεν απεριόριστες δυνατότητες και ικανό έμψυχο δυναμικό, αλλά δεν μπορεί να γίνει «Silicon Valley της Ευρώπης», ακριβώς διότι πρέπει πρώτα να καλύψει το χαμένο έδαφος στον τομέα αυτό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε την συνέντευξη του Κυριάκου Πιερρακάκη στo newsit.gr και στον Αιμίλιο Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη