Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κυριάκος Βελόπουλος: Πίστευα ότι ο πρωθυπουργός ήταν ευγενικός

Κυριάκος Βελόπουλος: Πίστευα ότι ο πρωθυπουργός ήταν ευγενικός

Στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το νομοσχέδιο σχετικά με την ψήφο των αποδήμων για την Ελληνική Λύση και την απάντησή της να ψηφίσει “παρών” θέλησε να απαντήσει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για «πατριώτες της φακής» και ο Κυριάκος Βελόπουλος του επιτέθηκε με σφοδρότητα όταν πήρε το λόγο στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

«Αναγκάζομαι κύριοι εκ των πραγμάτων να υπερβώ τα εσκαμμένα, επειδή πρώτος τα υπερέβη ο πρωθυπουργός. Πίστευα ότι ο πρωθυπουργός ήταν ευγενικός και με αστική καταγωγή αλλά από την αστική στην αστεία είναι ένα βήμα δρόμος.

Επειδή λοιπόν έκανε λόγο για «πατριώτες της φακής», θα του απαντήσω πέφτοντας στο επίπεδό του», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «αφού μίλησε πρώτος για όσπρια, θα του μιλήσω κι εγώ για όσπρια. Κύριε πρωθυπουργέ ξέρετε ποιος είναι πατριώτης της φακής;

1) «πατριώτης της φακής» είναι αυτός που προεκλογικά παριστάνει τον «μακεδονομάχο» και μετεκλογικά αγκαλιάζει τον Ζάεφ και προωθεί τις μεθοδεύσεις των Σκοπιανών.

2) «πατριώτης της φακής» είναι αυτός που κάνει εκθέσεις για τα δήθεν «έργα τέχνης» του κακοποιού Ράμα, ενώ ο Φρέντη Μπελέρης είναι σε φυλακή των Τιράνων.

3) «πατριώτης της φακής» είναι αυτός που δέχεται τη μετατροπή της Κύπρου σε «συντεταγμένες» και των Δαρδανελίων σε «τουρκικά στενά».

4) «πατριώτης της φακής» είναι αυτός που προσέρχεται σε διάλογο με την Τουρκία, προαναγγέλλοντας ότι «μπορεί να χάσουμε κάτι», λες και είναι δικό του, περιουσία του.

5) «πατριώτης της φακής» είναι αυτός που αφήνει την Ελλάδα να καίγεται, ρίχνοντας τις ευθύνες στον καύσωνα, την κλιματική αλλαγή, τον άνεμο και τον κακό μας τον καιρό».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στις πυρκαγιές κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «τα έχει κάνει σαλάτα και τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους άλλους». Όπως είπε «στην ανατολική Αττική κάηκαν περιουσίες και πριν λίγους μήνες είχαν δοθεί άδειες για να γίνουν αιολικά πάρκα. Τώρα που είναι κρανίου τόπος πολύ εύκολα θα ανέβει το φορτηγό και θα τις στήσουν. Στα Δερβενοχώρια επίσης έχει δοθεί άδεια για να στηθούν 20 ανεμογεννήτριες».

Πρόσθεσε ότι «στην Δαδιά, που κάηκε, η ΝΔ βγήκε και μας είπε ότι δεν θα στηθούν ανεμογεννήτριες και πριν από 15 ημέρες είχατε δώσει άδεια για τη δημιουργία αιολικού πάρκου».

Σε ό,τι αφορά την ψήφο των ομογενών, ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός μας έκανε τη χάρη να έρθει εδώ σήμερα και είπε ότι διχάσαμε τους Έλληνες. Συναντήθηκα με την κυρία Κεραμέως και τον κύριο Λιβάνιο, έκανα τις παρατηρήσεις μου επί του ν/σ και περίμενα απαντήσεις. Αλλά δεν δόθηκε καμία. Και τώρα περιμένετε εμάς ως χρήσιμους ηλίθιους να πούμε «ΝΑΙ».

Συνέχισε την ομιλία του, σημειώνοντας ότι «λέτε ότι δεν αγαπάμε τους ομογενείς. Εσείς είστε αυτοί που δεν τους αγαπάτε. Εσείς είστε αυτοί που επιτρέπετε να κλείσουν σχολεία ομογενών στο εξωτερικό. Τι θέλουμε εμείς; Εμείς θέλουμε οι ομογενείς να εκλέγουν αλλά και να εκλέγονται. Ενώ εσείς θέλετε να τους στύψετε και να τους πετάξετε στα σκουπίδια. Έχετε κάνει ποτέ απογραφή; Γνωρίζουμε πόσοι είναι οι ομογενείς μας; Γνωρίζουμε πού μένουν;», αναρωτήθηκε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε ότι «εμείς θα λέμε την αλήθεια και θα αγωνιζόμαστε για την αλήθεια. Κι ας μείνουμε τελευταίοι. Αυτό που κάνουμε λέγεται πατριωτική ευθύνη. Ο ομογενής θα πρέπει να μπορεί να ψηφίσει αλλά και να μπορεί να εκλεγεί. Και η ψήφος του θα μετράται εκεί που ψηφίζει. Τα υπόλοιπα, τα καλπονοθευτικά τα αφήνουμε στη ΝΔ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις