Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κυριάκος Βελόπουλος: Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του ψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Κυριάκος Βελόπουλος: Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του ψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η τελική απόφαση πάντως για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης θα ληφθεί από την Ολομέλεια. 

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια σχετικά με μήνυση που έχει κατατεθεί προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά μήνυση που είχαν καταθέσει δύο Ρομά, με αφορμή δήλωση που είχε κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να επιτραπεί η οπλοκατοχή ώστε τα θύματα ληστειών να μπορούν να αμύνονται, με αφορμή περιστατικό που είχε σημειωθεί στην Μεσσήνη με εμπλοκή Ρομά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με υπόμνημά που απέστειλε στην Επιτροπή ζήτησε την άρση της ασυλίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής, έκριναν ομόφωνα ότι θα πρέπει να επιτραπεί η άρση της ασυλίας του κ. Βελόπουλου. Η τελική απόφαση πάντως θα ληφθεί από την Ολομέλεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις