Πολιτική

Κυρίτσης: Δεν δίνουμε σημασία σε αυτά που λένε οι ειδικοί φρουροί

Τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το «ντου» χούλιγκαν στο Παπαστράτειο, οι μολότοφ στο ΑΤ Ακροπόλεως και στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν νέα, πολιτική, ένταση. Και έναν… «πόλεμο» ακόμα. Πρωταγωνιστές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και ο γγ των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει, εκτίμησε ο Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (04.03.2019) στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. Όπως είπε, η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει γιατί «είναι μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια». Σημείωσε δε ότι η αστυνομία έκανε συλλήψεις και πρόσθεσε ότι δεν έχουν να κάνουν με τον Ρουβίκωνα όσα έγιναν γιατί είναι καθαρά περιστατικά βίας.

[read4more]

Ο Γιώργος Κυρίτσης επιτέθηκε στον γγ των Ειδικών Φρουρών, που νωρίτερα είχε ζητήσει… διακομματική συναίνεση για να μπορέσει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει μια προσκόλληση στην λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, τέτοια που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορέας έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το πια είναι η πραγματικότητα».

giorgoskyritsis syriza
Φωτογραφία InTime News

Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, στον ίδιο σταθμό, ο γγ των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, που χαρακτήρισε έργο Τόσκα τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο είναι «έργο Τόσκα» γιατί ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη «διέλυσε την ομάδα Δέλτα, μας έκανε ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, με τις δυνάμεις που έχει, η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν, τον Ρουβίκωνα. «Φωνάζουμε εδώ και καιρό για την ομάδα “Δέλτα” γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια» είπε ο γγ των Ειδικών Φρουρών και ζήτησε… πολιτική συναίνεση για να μπορέσει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Για την αστυνομία είναι πολύ εύκολο αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις για το φαινόμενο αυτό. Δεν υπάρχει η εκάστοτε πολιτική βούληση και η κοινή πολιτική γραμμή», σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης κατά Πατούλη: Πορίσματα «φωτιά» για την Περιφέρεια Αττικής – Ζητά διώξεις, συλλήψεις και επιστροφή χρημάτων
Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον οικονομικό εισαγγελέα για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ και τη διαχείριση του ΕΔΣΝΑ - «21 μήνες στο συρτάρι είναι αρκετοί»
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Πατούλης
Τσίπρας στη Libération: Φόρος στον πλούτο και προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην Ακροδεξιά
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ μιλά για την επιστροφή της Αριστεράς στη διακυβέρνηση, υπερασπίζεται την επιλογή του 2015 και προειδοποιεί ότι οι ανισότητες τροφοδοτούν την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Αλέξης Τσίπρας
Συρίγος για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου: «Δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία» – «Έχουμε λάβει υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια»
Η Αθήνα έχει εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής
Άγγελος Συρίγος, Νέα Δημοκρατία
Δημήτρης Μαύρος: «Στην πρώτη Κυριακή δεν θα έχουμε κυβέρνηση» – «Ο Τσίπρας αναμετράται ξανά με τον εαυτό του» 
Η εκτίμηση του επικεφαλής της MRB για τις εκλογές - Δύσκολη η αυτοδυναμία με τα σημερινά δεδομένα - Η αλλαγή στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ - Ποια κόμματα φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή
Δημήτρης Μαύρος, MRB
6
Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Δεν είναι αθώα περιστέρα» – «Τον κατηγορώ ευθέως για την εντιμότητά του»
Στο στόχαστρο του υπουργού Υγείας οι Ποινικοί Κώδικες του 2019 και οι καταγγελίες για τη Βενεζουέλα - «Εντυπωσιοθηρία» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία Βελόπουλου για προανακριτική
Άδωνις Γεωργιάδης, Νέα Δημοκρατία 26