Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυρίτσης: Δεν δίνουμε σημασία σε αυτά που λένε οι ειδικοί φρουροί

Κυρίτσης: Δεν δίνουμε σημασία σε αυτά που λένε οι ειδικοί φρουροί
Φωτογραφία InTime News

Τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το «ντου» χούλιγκαν στο Παπαστράτειο, οι μολότοφ στο ΑΤ Ακροπόλεως και στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν νέα, πολιτική, ένταση. Και έναν… «πόλεμο» ακόμα. Πρωταγωνιστές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και ο γγ των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει, εκτίμησε ο Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (04.03.2019) στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. Όπως είπε, η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει γιατί «είναι μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια». Σημείωσε δε ότι η αστυνομία έκανε συλλήψεις και πρόσθεσε ότι δεν έχουν να κάνουν με τον Ρουβίκωνα όσα έγιναν γιατί είναι καθαρά περιστατικά βίας.

Ο Γιώργος Κυρίτσης επιτέθηκε στον γγ των Ειδικών Φρουρών, που νωρίτερα είχε ζητήσει… διακομματική συναίνεση για να μπορέσει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει μια προσκόλληση στην λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, τέτοια που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορέας έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το πια είναι η πραγματικότητα».

Φωτογραφία InTime News

Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, στον ίδιο σταθμό, ο γγ των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, που χαρακτήρισε έργο Τόσκα τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο είναι «έργο Τόσκα» γιατί ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη «διέλυσε την ομάδα Δέλτα, μας έκανε ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, με τις δυνάμεις που έχει, η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν, τον Ρουβίκωνα. «Φωνάζουμε εδώ και καιρό για την ομάδα “Δέλτα” γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια» είπε ο γγ των Ειδικών Φρουρών και ζήτησε… πολιτική συναίνεση για να μπορέσει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Για την αστυνομία είναι πολύ εύκολο αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις για το φαινόμενο αυτό. Δεν υπάρχει η εκάστοτε πολιτική βούληση και η κοινή πολιτική γραμμή», σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις