Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύρτσος σε Οικονόμου: «Κινείσαι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου»

Κύρτσος σε Οικονόμου: «Κινείσαι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου»

Σήκωσε το γάντι ο Γιώργος Κύρτσος απαντώντας στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και την κριτική που κάνει το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση. 

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε: 

«Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά, ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα στις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

«Δικαίωμα του εκπροσώπου να μου κάνει-εκ μέρους της ηγεσίας-δημόσια κριτική. Κριτική κάνω άλλωστε και εγώ. Η κριτική στην κριτική μπορεί να φέρει διάλογο. Όμως να γίνει συγκεκριμένος, χωρίς «όλοι ξέρουμε». Εγώ πάντα είμαι συγκεκριμένος για COVID-19, συγκοινωνίες, δίδυμα ελλείμματα, ΜΜΕ, κα.», έγραψε στο twitter ο κ. Κύρτσος. 

Και πρόσθεσε: «Ανησυχητικά γρήγορα πήγαμε από 21000 θανάτους από COVID-19 στους 22000. Ελπίζω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μου αναγνωρίζει το δικαίωμα στον δημόσιο προβληματισμό για τους σκληρούς δείκτες που επιμένουν. Αν έχει τις απαντήσεις στον προβληματισμό μου, θα τις ακούσω με ενδιαφέρον. Η επικοινωνιακή και πολιτική νίκη της ΝΔ στο θέμα σκανδάλου Novartis έχει και τη δική μου υπογραφή. Τώρα όμως αλλάζει το θέμα, αφορά στις σχέσεις κυβέρνησης και δημοσιογράφων, ΜΜΕ. Εκεί η κυβέρνηση θα δεχθεί σφοδρή ευρωπαϊκή κριτική. Διάφοροι «σκληροί» την κάνουν πολιτικό στόχο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του». Κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλάσσουν επιχειρήματα».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις