Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Αυτά συζητήθηκαν! Μεγάλη ανησυχία για τις προσφυγικές ροές

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο το προσφυγικό / μεταναστευτικό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 13.45.

Τα τρία θέματα στην ατζέντα του ΚΥΣΕΑ

Να σημειωθεί πως τρία ήταν τα σημαντικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση:

Πρώτον, οι αυξημένες προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά.

Δεύτερον, η ανάγκη κατασκευής δομών φιλοξενίας πριν την έλευση του χειμώνα.

Τρίτον, οι απαιτούμενες αλλαγές στις διαδικασίες για την χορήγηση ασύλου.

Αφορμή για την συνεδρίαση ήταν η μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών που παρατηρείται ξανά στη χώρα μας και έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση.

Πιο… κραυγαλέο παράδειγμα, αυτό της Λέσβου, όπου την Πέμπτη, 29.08.2019, έφτασαν συντονισμένα 14 βάρκες με 500-600 πρόσφυγες και μετανάστες!

Οι εικόνες από τις αφίξεις στο Μαξίμου για την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

ΚΥΣΕΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
kysea
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος

Φωτογραφίες: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο για τις επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Θα τους βρούμε και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη»
Μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Μητσοτάκης
29
Συλλυπητήρια από Τασούλα και Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βασίλη Λεβέντη: «Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στη δημόσια ζωή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, ενώ ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπηρέτησε τις απόψεις του «με πάθος επί δεκαετίες»
Βασίλης Λεβέντης Ένωση Κεντρώων
Σαμαράς για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Η βία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης εξέφρασε την ειλικρινή συμπαράστασή του στα τρία πολιτικά στελέχη και στις οικογένειές τους
Αντώνης Σαμαράς
Βασίλης Λεβέντης: Τα 23 χρόνια επιμονής για την είσοδο στη Βουλή, οι πίτσες στο στούντιο και η σχέση με τον θετό γιο του
Από το Πολυτεχνείο και τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, στις τηλεοπτικές εκπομπές, την ίδρυση της Ένωσης Κεντρώων και την κοινοβουλευτική δικαίωση του 2015 - Η σκληρή μάχη για τη ζωή του
Βασίλης Λεβέντης
Σύσσωμη καταδίκη από την αντιπολίτευση για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Η βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και ΕΛΑΣ καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, με αιχμές, διαφοροποιήσεις και κοινή αναφορά στην ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης.
εμπρηστικές επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ, Θεσσαλονίκη