Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Σύντομη η πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μιχάλης Καραμαλάκης νέος αρχηγός της Αστυνομίας. Δεκτή η εισήγηση Γεραπετρίτη να θεσπιστεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (19.07.2019) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, στη θέση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου που εξωθήθηκε σε παραίτηση.

[read4more]

Η εκκρεμότητα με τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια από εκείνες που ήθελε να κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν το Σάββατο, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (22.07.2019) προς την Τρίτη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε προτείνει να προαχθεί σε αρχηγό ο κ. Καραμαλάκης, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός (και υπηρεσιακός αρχηγός μετά την παραίτηση Ανδρικόπουλου), της Αστυνομίας.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η πρώτη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν σύντομη αφού ξεκίνησε στις 09:30 και ολοκληρώθηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Εκτός από το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και το θέμα της σύστασης θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, στα πρότυπα όσων ισχύουν στον Λευκό Οίκο.

Η νέα θέση αποτελεί εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε μεν να δημιουργηθεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εκείνο που δεν αποφασίστηκε είναι το ποιος θα είναι ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Για τη θέση φέρεται επικρατέστερος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη κατά Σαμαρά: «Πάντα πίστευα ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι οδηγούν σε αίσχη και παραλογισμούς»
«Η αναφορά Τσιούτσια ότι ο Μητσοτάκης άλλαξε τον χαρακτήρα της ΝΔ, προσβάλει τον Σαμαρά, ο οποίος ενέταξε στο κόμμα και εμένα, τον Βορίδη και τον Πλεύρη» λέει ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 5
ΕΛ.Α.Σ: Στήνει οργανωτικό δίκτυο σε όλη τη χώρα – Οι συντονιστές των Περιφερειών και η νέα δομή, όλα τα ονόματα
Η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ενέκρινε τη συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου και τον επιμερισμό των τομέων ευθύνης - Ολοκληρώθηκε ο «χάρτης» των περιφερειακών συντονιστών - Στόχος η οργανωτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η διαρκής επαφή με την κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 38
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα χρωστούμενο λιγότερο» – «Ολοκληρώθηκε η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας»
Στο τέλος του 2026 διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη - Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του για χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Κυριάκος Μητσοτάκης 201
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης