Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Σύντομη η πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μιχάλης Καραμαλάκης νέος αρχηγός της Αστυνομίας. Δεκτή η εισήγηση Γεραπετρίτη να θεσπιστεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (19.07.2019) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, στη θέση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου που εξωθήθηκε σε παραίτηση.

[read4more]

Η εκκρεμότητα με τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια από εκείνες που ήθελε να κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν το Σάββατο, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (22.07.2019) προς την Τρίτη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε προτείνει να προαχθεί σε αρχηγό ο κ. Καραμαλάκης, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός (και υπηρεσιακός αρχηγός μετά την παραίτηση Ανδρικόπουλου), της Αστυνομίας.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η πρώτη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν σύντομη αφού ξεκίνησε στις 09:30 και ολοκληρώθηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Εκτός από το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και το θέμα της σύστασης θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, στα πρότυπα όσων ισχύουν στον Λευκό Οίκο.

Η νέα θέση αποτελεί εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε μεν να δημιουργηθεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εκείνο που δεν αποφασίστηκε είναι το ποιος θα είναι ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Για τη θέση φέρεται επικρατέστερος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 10