Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Σύντομη η πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μιχάλης Καραμαλάκης νέος αρχηγός της Αστυνομίας. Δεκτή η εισήγηση Γεραπετρίτη να θεσπιστεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (19.07.2019) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, στη θέση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου που εξωθήθηκε σε παραίτηση.

[read4more]

Η εκκρεμότητα με τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια από εκείνες που ήθελε να κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν το Σάββατο, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (22.07.2019) προς την Τρίτη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε προτείνει να προαχθεί σε αρχηγό ο κ. Καραμαλάκης, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός (και υπηρεσιακός αρχηγός μετά την παραίτηση Ανδρικόπουλου), της Αστυνομίας.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η πρώτη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν σύντομη αφού ξεκίνησε στις 09:30 και ολοκληρώθηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Εκτός από το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και το θέμα της σύστασης θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, στα πρότυπα όσων ισχύουν στον Λευκό Οίκο.

Η νέα θέση αποτελεί εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε μεν να δημιουργηθεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εκείνο που δεν αποφασίστηκε είναι το ποιος θα είναι ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Για τη θέση φέρεται επικρατέστερος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Κακλαμάνη κατά Κικίλια για την «υιοθεσία» του 53χρονου λιμενικού: «Οι υπουργοί να κοιτούν τα υπουργεία τους και να μην χτυπούν ανοικτές πόρτες»
Το 2010, με ομόφωνη απόφαση, η Βουλή αποφάσισε για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος των Ενόπλων Δυνάμεων, να στηρίζει τα παιδιά τους οικονομικά
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης
«Σφάχτηκαν» Κέλλας και Λιακούλη στη Βουλή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - «Αποτύχατε παταγωδώς», «Αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι σοκαριστική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό των ζώων παρά τις οδηγίες του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ
Ευαγγελία Λιακούλη
Αιχμές για φωτογραφική διάταξη στην διαμάχη της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Η υπουργός Τουρισμού ήταν η πρώτη που έκανε χρήση της διάταξης η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντούν Μαρινάκης και Φλωρίδης
Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή
21
Κοινή γραμμή των «27» της ΕΕ απέναντι στον Τραμπ: Οι θέσεις της Αθήνας για το «Συμβούλιο Ειρήνης» και τη Γροιλανδία και ο παράγοντας Τουρκία
Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την ανάγκη οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ να διατηρηθούν σε «λειτουργικό» επίπεδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο Euronews: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της – Οι διατλαντικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες
«Η συναίνεση είναι ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπερβαίνει κατά πολύ την εντολή του του ΣΑ του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας»
O Κυριάκος Μητσοτάκης 7