Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Σύντομη η πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μιχάλης Καραμαλάκης νέος αρχηγός της Αστυνομίας. Δεκτή η εισήγηση Γεραπετρίτη να θεσπιστεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (19.07.2019) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, στη θέση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου που εξωθήθηκε σε παραίτηση.

[read4more]

Η εκκρεμότητα με τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια από εκείνες που ήθελε να κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν το Σάββατο, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (22.07.2019) προς την Τρίτη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε προτείνει να προαχθεί σε αρχηγό ο κ. Καραμαλάκης, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός (και υπηρεσιακός αρχηγός μετά την παραίτηση Ανδρικόπουλου), της Αστυνομίας.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η πρώτη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν σύντομη αφού ξεκίνησε στις 09:30 και ολοκληρώθηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Εκτός από το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και το θέμα της σύστασης θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, στα πρότυπα όσων ισχύουν στον Λευκό Οίκο.

Η νέα θέση αποτελεί εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε μεν να δημιουργηθεί θέση συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εκείνο που δεν αποφασίστηκε είναι το ποιος θα είναι ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Για τη θέση φέρεται επικρατέστερος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλή επίθεση Πιερρακάκη σε Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ: «Ο μεγάλος πατερούλης των funds» και τα πυρά για τον «εύκολο λαϊκισμό»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τους servicers και την απόσυρση του άρθρου 23 - «Μπορεί να αλλάζετε ομιλίες και συνθήματα, δεν μπορείτε να αλλάξετε τα ΦΕΚ», το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κουφονικολάκου κατά Μητσοτάκη: «Έχουμε ρεκόρ διαφθοράς και μεθοδευμένη προσπάθεια κανονικοποίησής της»
Σφοδρή κριτική της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ για την ΑΑΔΕ, την υπόθεση «Χωριάτικο» και τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς - Ερωτήματα για τον Γιώργο Πιτσιλή και αιχμές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Θεώνη Κουφονικολάκου, Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για Κασιδιάρη: «Οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλήρως εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στον πρώην πρωθυπουργό - «Οι αριστεροί είναι μάγοι στο να αντιστρέφουν την πραγματικότητα», ανέφερε
Γιώργος Φλωρίδης
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Όσο και να προσπαθεί να ταΐσει τον κόσμο με «πίτσες» και «χωριάτικα», ο ελληνικός λαός γνωρίζει
Σκληρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά - «Πολύ κοντή μνήμη θεωρεί πως έχουν οι Έλληνες», τονίζει, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση υποχωρήσεις έναντι της Άγκυρας
Μητσοτάκης και Σαμαράς 23
Γεραπετρίτης για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Ενδεχόμενη παρεμπόδιση του καλωδίου από την Τουρκία θα αντιμετωπιστεί επιχειρησιακά
Μήνυμα αποφασιστικότητας από τον υπουργό Εξωτερικών στη Βουλή - Η εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν θα αντιδράσει σε ένα έργο με γαλλικά συμφέροντα και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Πόντιση καλωδίου, ηλεκτρική διασύνδεση
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Σιγή ασυρμάτου για τα δωράκια στα funds – Θα δραπετεύσει ξανά από τη λογοδοσία»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού - Αιχμές για τα «παιχνίδια με τους θεσμούς», την προστασία των δανειοληπτών και τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα
ΠΑΣΟΚ, γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη