Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώνεται η προμήθεια των SPIKE – Η χρησιμότητά τους

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώνεται η προμήθεια των SPIKE – Η χρησιμότητά τους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας στο πλαίσιο του οποίου επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των συστημάτων SPIKE με την υπογραφή των συμβάσεων, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις επιθυμούν την απόκτηση των κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Spike NLOS, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού όσο και από τις κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού. Στις αρχές Ιανουαρίου, ο ΥΕΘΑ είχε δηλώσει ότι είναι ένα σύνθετο οπλικό σύστημα «το οποίο έχει εφαρμογή και σε οχήματα του Στρατού Ξηράς και σε πλοία επιφανείας και σε ελικόπτερα και είχε τονίσει ότι έγιναν τρεις διαφορετικές συμβάσεις με διαφορετικούς όρους και τεχνικές προδιαγραφές». Η προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων SPIKE NLOS προϋπολογίζεται σε τουλάχιστον 250 εκατομμύρια ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις