Πολιτική

Κυβέρνηση για Γλυκά Νερά: Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκάθαρη ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος για το τι πρόκειται να γίνει με το θέμα της αντιμετώπισης ειδεχθών εγκλημάτων όπως αυτό των Γλυκών Νερών

Η Αριστοτελία Πελώνη είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι έχει ανατεθεί αυτό το έργο από την κυβέρνηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το νέο ποινικό κώδικα. «Αναμένουμε τις εισηγήσεις πολύ σύντομα και σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση είναι για αυστηροποίηση του πλαισίου για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα».

Νωρίτερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στα Παραπολιτικά είπε: «Όταν μιλάμε για αλλαγή του ποινικού κώδικα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους, σε καμιά περίπτωση  δεν μπορεί κανείς να  νομοθετήσει έναν ποινικό κώδικα με την ψυχολογία της στιγμής ή κάτω από το βάρος κάποιων γεγονότων που σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να διαμορφώνουν  την κοινή γνώμη ή το περί κοινού δικαίου αίσθημα. Αντίθετα πρέπει κανείς να νομοθετεί βλέποντας μακροπρόθεσμα ποια θα είναι η επίδραση ενός ποινικού κώδικα και στο σωφρονιστικό σύστημα και στην ίδια την κοινωνία και στους πολίτες που περιμένουν να ικανοποιείται το περί κοινού δικαίου δικό τους  αίσθημα αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες που έχω μέχρι σήμερα από τις εργασίες της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησης του νέου ποινικού κώδικα και θα κάνουμε ότι  είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας  των Ελλήνων πολιτών.  Η στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουν τεθεί όλα υπόψη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, νομίζω ότι  μέχρι  το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης  θα μας παρουσιάσουν τις προτεινόμενες αλλαγές. Θα έχουμε το χρόνο να τις επεξεργαστούμε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να δούμε αν αυτά τα άρθρα τα οποία προτείνονται  ενδεχομένως χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές  ή περαιτέρω βελτιώσεις και πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να προωθήσουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα αφορά στις αλλαγές του ποινικού κώδικα». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου