Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κυβέρνηση για καλλιτεχνική εκπαίδευση: Με νόμο οι αμοιβές ηθοποιών και χορευτών στο δημόσιο

Κυβέρνηση για καλλιτεχνική εκπαίδευση: Με νόμο οι αμοιβές ηθοποιών και χορευτών στο δημόσιο

Διυπουργική σύσκεψη έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της αναβάθμισης και διαβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Δραματικές Σχολές, Σχολές Χορού, Ωδεία), καθώς αναγνωρίζεται ως ένα θέμα κομβικό για την εκπαιδευτική και για την πολιτιστική πολιτική της χώρας μας.

Επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά ότι το ΠΔ 85/2022 δεν αλλάζει ουδόλως το καθεστώς πρόσληψης και των αμοιβών των καλλιτεχνών που υπηρετούν στο Δημόσιο.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τον καθορισμό των αμοιβών των ηθοποιών και των χορευτών που παρέχουν καλλιτεχνική υπηρεσία στο δημόσιο με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού, εναρμονίζοντας με ενιαίο τρόπο τις μισθολογικές προβλέψεις για το σύνολο των φορέων του Δημοσίου.

Περαιτέρω, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η Κυβέρνηση συντεταγμένα να προχωρήσει τόσο με την αναβάθμιση όσο και με τη διαβάθμιση των σπουδών παραστατικών τεχνών. Την προετοιμασία αυτού του σύνθετου εγχειρήματος που παραμένει άλυτο για δεκαετίες αναλαμβάνουν Μικτές Επιτροπές με εκπροσώπους των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού και τη συμμετοχή προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους από τους τομείς του θεάτρου, του χορού και της μουσικής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις