Πολιτική

Κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας Ανδρουλάκη – Θα διευκολύνουμε την δικαιοσύνη

Η βουλευτική ιδιότητα του κ. Καραμανλή δεν σχετίζεται με την ενδεχόμενη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών του από την δικαιοσύνη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μονοθεματική ήταν η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με τους δημοσιογράφους να ρωτούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για όσα είπε χθες (29/01/25) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση δυσπιστίας που προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ όσον αφορά στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών και όσα υποστήριξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι τις απαντήσεις θα τις δώσει η δικαιοσύνη τόσο για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας όσο και για το μπάζωμα. 

«Ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει ξυλόλιο ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα το απαντήσει η δικαιοσύνη. Καταρρίπτεται το αφήγημα της συγκάλυψης αλλά υπάρχουν και οι θεωρίες συνωμοσίας», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει η διαδικασία της ανάκρισης η οποία γίνεται με μυστικότητα. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να απαντήσουμε στις συκοφαντίες. Το αν υπήρχε εύφλεκτο υλικό δεν είναι δουλειά μας να το απαντήσουμε. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη και δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε μια τόσο σοβαρή έρευνα».

Όσον αφορά στην παραδοχή του πρωθυπουργού ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την Εξεταστική είπε: «Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού δεν αποτελεί μομφή για τους βουλευτές μας. Προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν. Η αξιολόγηση ενός βουλευτή από τον πρωθυπουργό και η αξιοποίησή του στην κυβέρνηση είναι μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Για την Hellenic Train και αν θα κριθεί να λογοδοτήσει απάντησε: «Η Hellenic Train έχει την διαχείριση μεγάλου σκέλους των μεταφορών της χώρας. Πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Είναι πολιτικό ζήτημα. Αν αποδειχθεί κάτι θα είναι πολιτικό ζήτημα και η εταιρεία είναι υπόλογη. Στο σκέλος της μη ποινικής αξιολόγησης υπόλογη θα είναι η διοίκηση της Hellenic Train».

 

Κάποιοι επιζητούν πολιτικά οφέλη από μια τραγωδία

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την πρόταση δυσπιστίας που προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. «Επιβεβαιώνει την άποψη ότι μέλημα της αντιπολίτευσης είναι να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από μια τραγωδία. Καλοδεχούμενη η οποία πρόταση είτε για συζήτηση στη Βουλή και αν η αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Αυτή είναι η διαφορά μας. Είχαμε και άλλες τραγωδίες. Εμείς δεν πολιτικοποιήσαμε μια τραγική υπόθεση για να αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη. Κάθε κόμμα αξιολογεί τα δεδομένα. Τα αιτήματα απαντώνται και θα απαντηθούν αναλυτικά. Εμείς θα δώσουμε τις απαντήσεις μας και θα μας κρίνουν οι πολίτες».

Θα διευκολύνουμε την δικαιοσύνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ξεκάθαρος για το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής. «Απάντησε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός και είπε ότι η βουλευτική ιδιότητα του κ. Καραμανλή δεν σχετίζεται με την ενδεχόμενη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών του από την δικαιοσύνη. Η ύπαρξη ή μη βουλευτικής ασυλίας δεν έχει καμία επίδραση στην ενδεχόμενη διερεύνηση ευθυνών. Αν καταλήξει η έρευνα σε πολιτικό πρόσωπο θα διευκολύνουμε τη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 108