Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυβέρνηση: «Γιατί κλείσαμε την Εθνική οδό…»

Κυβέρνηση: «Γιατί κλείσαμε την Εθνική οδό…»

Τι απαντά η κυβέρνηση στην κριτική της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της στην κακοκαιρία «Μήδεια» και κυρίως στις φωνές για την απόφαση να κλείσει η Εθνική Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

«Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά καθώς έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών» δηλώνει η κυβέρνηση, με αφορμή την κριτική της αντιπολίτευσης για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

«Αποφασίστηκε να κλείσει συντεταγμένα και οργανωμένα, κατά τις ώρες της μεγάλης χιονόπτωσης, ακριβώς γιατί είναι προτιμότερο να υπάρχουν μικρές ταλαιπωρίες παρά χιλιάδες εγκλωβισμένοι όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτή άλλωστε είναι και η διεθνής πρακτική» σημείωναν με έμφαση πηγές της κυβέρνησης, απαντώντας στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ περί «επιτελικής ανικανότητας» αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Click4more Κρίνεται η παράταση του lockdown – «Ακορντεόν» έως το Πάσχα, πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Αναφορικά με την διακοπές της ηλεκτροδότησης κυβερνητικοί παράγοντες εξηγούσαν ότι υπήρξαν βλάβες -κυρίως από πτώση μεγάλων δένδρων σε στύλους της ΔΕΗ- που σε πολλές περιπτώσεις έλαβαν χώρα σε δυσπρόσιτες περιοχές, με συνέπεια να χρειάζονται ειδικά οχήματα για τη μεταφορά των τεχνικών. 

Παράλληλα διαβεβαίωναν ότι από την πρώτη στιγμή έγιναν συντονισμένες προσπάθειες για την αποκατάστασή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ότι ο μηχανισμός βρισκόταν σε επαγρύπνηση.

Τέλος, στην κριτική για το 112, οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν πως πρόκειται για τηλεφωνικό αριθμό ο οποίος, όπως σημείωναν, «δεν αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού, αλλά χρησιμοποιείται μόνο όταν κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή».

«Η Κουμουνδούρου, αφού ως κυβέρνηση ουδέποτε είδε την αναγκαιότητα του 112 και έμεινε άπραγη, τώρα ως αντιπολίτευση δεν έχει καταλάβει ακόμη πότε μπορεί να χρησιμοποιείται ο αριθμός» τόνιζαν, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις