Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση λόγω… Καμμένου – Πιέσεις στον Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση λόγω… Καμμένου – Πιέσεις στον Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στην κυβέρνηση νόμιζαν ότι τα ήξεραν όλα για τον Πάνο Καμμένο όταν μιλούσαν για συναινετικό διαζύγιο. Τελικά αποδεικνύεται ότι μέχρι τώρα έχουν δει το τρέιλερ από αυτό που θα ακολουθήσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός καθώς βλέπουν ότι μέρα με την ημέρα τα προβλήματα με τον Πάνο Καμμένο εντείνονται και μάλιστα σε όλα τα πεδία.   Έτσι αναζητούν λύσεις προκειμένου να τον ηρεμήσουν προκειμένου να σταματήσει τα ειρωνικά σχόλια και τις εμπρηστικές δηλώσεις.

Κοινοβουλευτικά αναζητείται μια λύση έτσι ώστε ο Πάνος Καμμένος να μην χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Όπως έγραψε χθες το newsit.gr μελετάται η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ή ακόμα και η ερμηνεία του, προκειμένου να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και έτσι ο Πάνος Καμμένος να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες πληροφορίες λένε ακόμα ότι υπάρχει πίεση προς την πλευρά του Θανάση Παπαχριστόπουλου να μην παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ  βάζοντας έτσι σε περιπέτειες την  ΚΟ του Πάνου Καμμένου.

Την ίδια ώρα οι ΑΝΕΛ ετοιμάζουν την άμυνά τους, υποστηρίζοντας ότι κοινοβουλευτικά – ακόμα και ετυμολογικά – ο όρος συγκρότηση αναφέρεται μόνο στον αρχικό σχηματισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν δεσμεύει τις επόμενες εξελίξεις. Έτσι λένε – στελέχη των ΑΝΕΛ- δεν υπάρχει κανένα θέμα διάλυσης της Κ.Ο. ανεξαρτήτως του τι θα πράξουν οι  Παπαχριστόπουλος και Κουίκ.

Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει πάντως να μην σηκώσουν το γάντι που τους έχει πετάξει ο Πάνος Καμμένος καθώς αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, δεδομένου ότι κυβέρνησαν μαζί του για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Καθώς πιστεύουν μάλιστα ότι η οποία απάντηση προς τον πρώην κυβερνητικό τους εταίρο θα αξιοποιηθεί δεόντως από την αντιπολίτευση, η οποία καραδοκεί για να υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα με ποιόν κυβερνούσε, στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τρόπους εκτόνωσης της κρίσης.

Όπως φαίνεται όμως ο Πάνος Καμμένος έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την κρίση μέχρι η κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημά του. Μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του, τις αναρτήσεις στο twitter, τις κατηγορίες εναντίον στελεχών της κυβέρνησης, τώρα ήρθε και η ώρα και της κοινοβουλευτικής πίεσης προς την κυβέρνηση αν και πολλοί ερμηνεύουν την χθεσινή απουσία του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ ως μία κίνηση καλής θέλησης προς την κυβέρνηση ή ως μήνυμα.

Τις επόμενες ημέρες και με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία καθώς και του υπουργού Άμυνας κ. Αποστολάκη η αντιπαράθεση αυτή αναμένεται να ενταθεί αφού ο Πάνος Καμμένος θεωρεί ότι αυτά τα θέματα ανήκουν στο προνομιακό του πεδίο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις