Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κυβέρνηση: Το πόρισμα για το “Ερρίκος Ντυνάν” είναι μόνο η αρχή…

Κυβέρνηση: Το πόρισμα για το “Ερρίκος Ντυνάν” είναι μόνο η αρχή…
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος για το σκάνδαλο στο Ερρίκος Ντυνάν όπου εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά της ΝΔ και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ δεν είναι παρά μόνο η αρχή γι’ αυτό που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κυβερνών κόμμα έχουν αποφασίσει να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή οι διαρροές που υπάρχουν από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη -ότι ακόμα και το θέμα του Γιάννου Παπαντωνίου έχει να κάνει με την σκανδαλολογία που καλλιεργεί η κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη- θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη ως… ευγενής προσφορά του πρώην πρωθυπουργού στον αγώνα που έχει αποφασίσει να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο κ. Σημίτης δεν αισθάνθηκε την ανάγκη τόσες μέρες να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό -καθώς για άλλη μια φορά υπουργός της κυβέρνησής του εμφανίζεται μπλεγμένος σε σκάνδαλο- παρά μόνο επέλεξε «να μιλήσει μέσω διαρροών την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν όπου όπως είναι γνωστό ο πρώην πρωθυπουργός έχει έμμεση εμπλοκή στην υπόθεση καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του είχαν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο με έκπτωση 90 έως 100% στα νοσήλια συμμετέχοντας στο πάρτι που χρεοκόπησε το νοσοκομείο».

Οι ίδιοι άνθρωποι, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων για το πόρισμα και το επιχείρημα για λάσπη στον ανεμιστήρα έλεγαν ότι το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που προέκυψαν στον τομέα της υγείας καθώς κατέληξε μέσα από μεθοδευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις πρώην υπουργών σε ιδιωτικά συμφέροντα, παρά το γεγονός ότι ήταν Κοινωφελές Ίδρυμα και κάτι τέτοιο απαγορευόταν από το Σύνταγμα.

Ανέφεραν ακόμα ότι ως υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς για να βγει σε πλειστηριασμό το Κοινωφελές Ίδρυμα ενώ ο Μάκης Βορίδης με νομοθετική παρέμβαση «βάφτισε» ένα δημόσιο νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική.

Σε ό,τι αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο έλεγαν ότι κατέθεσε ψευδώς στην Εξεταστική Επιτροπή για τον χρόνο σύνταξης της τροπολογίας, με την οποία άνοιξε το δρόμο για την πώληση του Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν πάντως ότι η υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν είναι μόνο η αρχή καθώς οι αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας συμπαρασέρνοντας στο πέρασμα τους προβεβλημένα στελέχη των εμπλεκομένων κομμάτων.

Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν αποδεικτικά έγγραφα σε αποθήκη καλυμμένη από γυψοσανίδα, τα οποία είχαν αναζητηθεί από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς το 2016, πυροδότησαν άλλωστε την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ  καθώς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητούσαν τα γεγονότα.

Μιλώντας ωστόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ» η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Παπασπύρου είπε ότι «όλα αυτά τα έγγραφα είχαν αναζητηθεί από τους εισαγγελείς διαφθοράς το 2016, όταν έγινε η κατάσχεση. Έπρεπε να είχαν παραδοθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε: «είχαν πει ότι παρέδωσαν όλα τα έγγραφα. Αυτά τι είναι τότε;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις