Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κυβερνητικά στελέχη για την απεργία: Αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες “εργατοπατέρες”

Μέγαρο Μαξίμου

Για «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες “εργατοπατέρες” του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ» κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή την αυριανή απεργία του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ, των σωματείων στις μεταφορές και του ΠΑΜΕ.

Επίσης, σχολιάζουν πως τα αιτήματά τους «είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής», αφού ζητούν κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και επαναφορά σε προηγούμενες εποχές.

Σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, τα συνδικάτα πραγματοποιούν μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον Νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. «Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις», καταλήγουν και καταγράφουν μερικά από τα αιτήματα των απεργών ως εξής:

-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

-Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

-Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία –Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική.

-Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

-Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί.

-Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις