Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές απαντούν στον… Καμμένο: Κανένα νόημα εμπλοκής του ΠτΔ!

Μπορεί να… συγκυβερνούν αλλά σε ορισμένα θέματα, όπως η Συνθήκη των Πρεσπών, μιλούν μέσω "πηγών". Κυβερνητικές πηγές «απάντησαν» στην… πρόταση του Πάνου Καμμένου να συγκαλέσει το ΠτΔ Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν έχει κανένα νόημα η εμπλοκή του ΠτΔ, διεμήνυσαν κυβερνητικές πηγές, βάζοντας… «πάγο» έτσι στον Πάνο Καμμένο, που ουσιαστικά ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

[read4more]

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές «η εξέλιξη της Συνταγματικής Αναθεώρησης στα Σκόπια δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάδειξης αλυτρωτισμού. Αντιθέτως, όσες αλυτρωτικές αναφορές υπήρχαν στο Σύνταγμα της γείτονος, τελικώς διαγράφονται από αυτό. Συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτησή πόσο δε μάλλον η εμπλοκή του ΠτΔ».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου (15.12.2018) στην έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να πάρει θέση.

Τόνισε ότι αν φράσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήρθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Οι αποχαιρετισμοί από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος συγκλίνουν έτσι στην εικόνα ενός πολιτικού που επέμενε στις ιδέες του, συχνά με πολιτικό κόστος, και άφησε διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Μεταπολίτευσης
Στέφανος Μάνος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
70
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 40