Πολιτική

Κυβερνητικοί κύκλοι: “Τα 3 αυτογκόλ του Κυριάκου Μητσοτάκη”

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κάνουν λόγο για τρία αυτογκόλ, καθώς -στο πλαίσιο των προτάσεων του- επανέφερε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ζήτησε να μην δοθούν οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και θέτει θέμα ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό σε διάλογο για την ακύρωση των κομματικών διορισμών και των αυξήσεων στους μετακλητούς υπαλλήλους και γενικότερα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι θα προκύψουν πόροι για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού: «Υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο πριν από τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε non paper, στο οποίο ανέφερε τα εξής:

“Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, αλλά αποκάλυψε ότι:
1. Επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.
2. Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση!
3. Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα -πάντα αμετανόητος…
4. Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία!
5. Άσκησε κριτική στη ΝΔ και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό παρά, μόνο, επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκ. Χαρδούβελη! Ο κ. Μητσοτάκης συντάχθηκε κάτω από τις «φτερούγες του ΔΝΤ» αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες