Πολιτική

“Λάδι στη φωτιά” ο Ζουράρις! “Ηλίθιοι όσοι αναπαράγουν τη δήλωσή μου”

Ούτε βήμα πίσω από τον Κώστα Ζουράρι σχετικά με τη δήλωσή του πως "και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει". Μια δήλωση που... άναψε φωτιές και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

“Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν”. Τρεις προτάσεις από τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, αρκούσαν για να ξεσπάασει ένας μικρός… χαμός.

Ο Κώστας Ζουράρις, μάλιστα, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να “πάρει πίσω” τη συγκεκριμένη δήλωση.

Παραδέχθηκε ότι το είπε και επιπλέον υποστήριξε ότι η δήλωση του «στον Αριστοτελή λέγεται σχήμα καθ’ υπερβολή». «Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή τη δήλωση ισχυρίστηκε ότι «το σχήμα καθ’ υπερβολή του Αριστοτέλη το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και «τη μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».

ΝΔ “πυροβολεί” Τσίπρα και… Ζουράρι

Όσο για την αναπαραγωγή της δήλωσης ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Να αναπαραχθεί η δήλωση αυτή. Θα δείξουν τον συντελεστή ηλιθιότητας τους. Μην απασχολείς τον Ζουράρι και τον ελληνικό λαό με ανοησίες»!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 41
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 20
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 11
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου