Πολιτική

Λαφαζάνης: Επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν 11.000 κάθε χρόνο, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι – Με παρακολουθούσαν συστηματικά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επέμεινε πως παρακολουθούνταν ο ίδιος και σχεδόν 11.000 άτομα κάθε χρόνο.

«Μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων, δημόσιων προσώπων, δημοσιογράφων και προσώπων δημοσίου ενδιαφέροντος. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέπτυξε τη στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο «Ελλάδα 24». Σημείωσε δε ότι η αναφορά αυτή είναι για τις «επίσημες παρακολουθήσεις» και όχι για τις «ανεπίσημες».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Ρουμπάτη ότι δεν είπαν την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και πως όσα είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

«Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας. Εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες: Μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες υποτίθεται βλέπουν το κράτος και την Δημοκρατία.

Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά. Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε και με μαγνητοσκοπούσε σφόδρα γιατί θεωρούσε ότι από την δραστηριότητα μου, την κινηματική ότι βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και την δημοκρατία, γιατί εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων και μ’ αυτές τις παρακολουθήσεις στοιχειοθέτησαν πλήθος κατηγοριών σε βάρος μου.

Έχω στις πλάτες μου πέντε δικές από το 2017, οι οποίες έχουν το μισό ποινικό κώδικα ως κατηγορίες. Αυτές οι δίκες και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας συνεχώς αναβάλλονται γιατί έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος», τόνισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο πρώην υπουργός, έχει μεταλλαχθεί πλήρως αφού «δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ούτε με καμιά εκδοχή της Αριστεράς, καθώς πρόκειται για ένα συστημικό κόμμα, μία νέα Δεξιά σε ακραίες μορφές και εκδοχές της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 17
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 5
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης