Πολιτική

Λαφαζάνης για συμφωνία Eurogroup: Τέτοιες εξευτελιστικές ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί ούτε στη χειρότερη αποικία

Έντονη κριτική στη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup ασκεί ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα κατηγορεί την κυβέρνηση που «συμφώνησε στο άτυπο γραφειοκρατικό παραμάγαζο του Σόιμπλε, που το αποκαλούν Eurogroup, ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει κούρεμα του χρέους και ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να περικόπτονται αυτόματα, ερήμην και της Βουλής, ακόμα και της κυβέρνησης, μισθοί, συντάξεις ή και να επιβάλλονται φόροι».

Τώρα, συνεχίζει, ακυρώνεται η Βουλή η οποία μέχρι πρότινος είχε έναν διεκπεραιωτικό ρόλο για τις εντολές τής τρόικα και του κουαρτέτου.

«Τέτοιες εξευτελιστικές, αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί ούτε στη χειρότερη αποικία και μόνο “στρατός κατοχής” θα μπορούσε να επιβάλει στη χώρα.

Η μόνη απάντηση στον εξευτελισμό, το διασυρμό και τη λεηλασία είναι μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή», τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 28
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
166
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
79