Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Λαφαζάνης κατά Βαρουφάκη! “Ανεπίτρεπτο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας”

Λαφαζάνης κατά Βαρουφάκη! “Ανεπίτρεπτο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας”
photo intime

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Λαφαζάνης σχολιάσε τις τοποθετήσεις του Γ. Βαρουφάκη στον Real fm σε σχέση με την κριτική που του άσκησε για τα πεπραγμένα του στην
πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA.

Κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας το οποίο σε ευθεία αντίθεση με την πιο θεμελιώδη δέσμευση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργήσει τα μνημόνια και όχι να σπεύσει, μόλις ανέλαβε, να τα προσυπογράψει, να τα ανανεώσει και να τα επεκτείνει», ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη ότι «υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει ευθέως το μνημονιακό έγκλημα του».

Σημειώνει ότι ο Γ. Βαρουφάκης «συνθηκολογώντας με την τρόικα υπέγραψε τέλη Φεβρουαρίου την επέκταση της δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Σαμαρά, το οποίο ως ΣΥΡΙΖΑ τότε καταγγέλλαμε και την υπέγραψε με όλους τους αποικιακούς μνημονιακούς όρους που την συνόδευαν, τα σκληρά προαπαιτούμενα που ακολουθούσαν την εκκρεμούσα αξιολόγηση και την επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup που σφράγιζε την συνθηκολόγηση του». Υπενθυμίζει ότι η Αριστερή Πλατφόρμα, σε εκείνη την φάση είχε καταγγείλει τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά και τον Αλ. Τσίπρα καθώς και τις μετέπειτα ενέργειές τους, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης οδήγησαν τη χώρα στο «καταστροφικό τρίτο μνημόνιο».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Γ. Βαρουφάκη τονίζει ότι «τα μνημόνια δεν τεμαχίζονται σε καλά τμήματα και κακά τμήματα τους. Το τοξικό τμήμα του μνημονίου δεν ήταν απλώς το 30% και το υπόλοιπο ήταν καλό», ενώ χαρακτηρίζει «επιζήμιο δίδυμο» τους Αλ. Τσίπρα και Γ. Βαρουφάκη για τις συμφωνίες που ακολούθησαν.

«Μπροστά στις κάλπες το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης μαζί με τις παραφυάδες του συστήματος νεοαποικιοποίησης της χώρας» λέει ακόμα ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας πως «Το ζητούμενο στις εκλογές είναι να καταδικασθούν οι πολιτικές μνημονιακής και δήθεν «μεταμνημονιακής» υποδούλωσης και λιτότητας, μαζί με όλες τις δυνάμεις, ανεξαρτήτως προσήμου, που δεν προτείνουν τις απαιτούμενες ριζοσπαστικές ανατροπές για να απαλλαγούμε από την θηλιά της εκμετάλλευσης και της διάλυσης της χώρας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις