Τρίτη, 28 Μαΐ
25oC Αθήνα

Λαφαζάνης: Προσβλητικές οι απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο

Λαφαζάνης: Προσβλητικές οι απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο

Η Τουρκία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια διεθνούς δικαίου τόνισε σήμερα ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης σε δήλωσή του αναφέρει πως “ η νέα απειλή πολέμου που εκτόξευσε η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας στην περίπτωση επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Άγκυρα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ότι ακόμα χειρότερα, διατηρεί αμείωτες και εκδηλώνει ακόμα πιο προκλητικά προσβλητικές απειλές και διαμελιστικές, επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη, τάχα, σε πλήρη και ρητή αντίθεση με το Δίκαιο της Θάλασσας, τις ανύπαρκτες ειδικές συνθήκες στην θαλάσσια αυτή περιοχή».

Ο κ Λαφαζάνης σημειώνει επίσης πως « το τραγικό είναι ότι αυτές τις ειδικές συνθήκες έδωσαν την εντύπωση ότι αναγνωρίζουν, άθελά τους και εκ των πραγμάτων, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ, όταν, χωρίς σχέδιο και χωρίς πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, εξήγγειλαν την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, «ξεχνώντας» ότι, πέραν της Δυτικής, υπάρχει και Ανατολική Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρει «η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που δεν θα ασκείται με επικοινωνιακές εντυπώσεις και σπασμωδικές κινήσεις, ούτε θα λειτουργεί ως άβουλος δορυφόρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις