Πολιτική

Λαγκάρντ για δημοψήφισμα: Θα ψηφίσουν για μία πρόταση που δεν θα υπάρχει – Η προειδοποίηση για την πληρωμή

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο BBC δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση προγραμματίζει ένα δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών η οποία όμως, όπως σημειώνει, δεν θα ισχύει μετά την Τρίτη οπότε λήγει και το πρόγραμμα.

Όπως διευκρίνισε η κα Λαγκάρντ οι έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για μία πρόταση που δεν θα είναι πλέον σε ισχύ.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο γύρο διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως υπάρχει ακόμα χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη επί του δημοψηφίσματος και να αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών.

Σημείωσε ωστόσο πως εάν στο δημοψήφισμα υπάρξει μία ισχυρή ψήφος υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τότε οι πιστωτές θα είναι στη διάθεση της χώρας για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Σε άλλη συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC προειδοποίησε πως εάν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ την Τρίτη τότε θα ενεργοποιηθούν διαδικασίες αρνητικές για την Ελλάδα.

Και σε αυτή τη συνέντευξη εξέφρασε την ελπίδα της πως τελικώς θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε για άλλη μία φορά πως το ΔΝΤ δεν είναι ο κακός των διαπραγματεύσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχθηκαν» Χατζηδάκης – Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Βοσκάγατε τα πρόβατα κάπου παραπέρα;» -«Με την ακροδεξιά ρητορεία σας διχάζετε»
Ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αναγνώρισε «τίμια και ειλικρινά» ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ «δεν τα καταφέραμε»
Νίκος Ανδρουλάκης και Κωστής Χατζηδάκης
Σωκράτης Φάμελλος: «Αναξιόπιστος και απονομιμοποιημένος ο πρωθυπουργός» – Οι νέες αρμοδιότητες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης, σε αντίθεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όσο και με άλλα δήθεν αντισυστημικά κόμματα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Σωκράτης Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει – Μόνη λύση η σύσταση προανακριτικής
«Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει»
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τσακώθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής επειδή της έκανε παρατήρηση για τον χρόνο: «Είστε οι χειρότεροι φασίστες»
Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης (16.7.25) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας,...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 14