Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λάβρος Καμμένος κατά Σαμαρά: Εγώ τιμώ τα παντελόνια μου

Καμμένος Σαμαράς

– Νέα επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό
– Μετά τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η σειρά του Πάνου Καμμένου να επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό
– “Εγώ Σαμαράς δεν γίνομαι” τόνισε ο υπουργός Άμυνας
– Αιχμές και κατά Καραμανλή: Κανείς δεν δικαιούται να μιλάει μέσω κύκλων!
– Τι είπε για το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη

Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος, μια μέρα μετά το ογκώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία. Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως επίσης και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κυβερνητικός εταίρος άφησε αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε την επίθεσή του κατά του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας σε συνεργάτες του το περιθώριο της εκδήλωσης για την ανακήρυξη του 2018, ως έτους Μέριμνας Προσωπικού.

Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά «το έπαιξε Μακεδονομάχος». Και διαμήνυσε πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό. «Τιμώ τα παντελόνια μου, Σαμαράς δεν γίνομαι».

Διαβάστε τι είπε ο Πάνος Καμμένος στο onalert.gr

Η αναφορά στον Καραμανλή

Ο Πάνος Καμμένος έκανε την αναφορά στον Κώστα Καραμανλή καθώς την Κυριακή (21.01.2018) δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου ανέφερε πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει σε βουλευτές της ΝΔ για το Σκοπιανό και το Βουκουρέστι.

«Υπάρχει μία παρανόηση. Εγώ ποτέ δε δέχθηκα ονομασία με τον όρο ”Μακεδονία”», είπε ο Κώστας Καραμανλής σε βουλευτές που τον επισκέπτονται στο γραφείο του ή με τους οποίους συναντήθηκε στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η συμφωνία κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων», φέρεται να είπε επίσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι «έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μία κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν. Οι Σκοπιανοί μέσα στο εμπρηστικό αλυτρωτικό κλίμα που καλλιεργούσε εκείνη την εποχή ο Γκρουέφσκι, αρνήθηκαν τα πάντα. Η διαπραγμάτευση κατέρρευσε. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι».

Η επίθεση στον Σαμαρά

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται για τρίτη φορά τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Εκτός από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον προκάτοχό του και μέσα από τη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ατυχία το γεγονός πως το 1992, όταν ξέσπασε η κρίση με το όνομα της ΠΓΔΜ, η χώρα είχε υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά. «Προτίμησε να οικοδομήσει την πολιτική του καριέρα παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα. Και φόρτωσε την εξωτερική πολιτική της χώρας με ένα αχρείαστο βάρος. Αργότερα, ομοϊδεάτες του, πατριδοκάπηλοι εθνικιστές, ανέλαβαν την εξουσία στην ΠΓΔΜ μια άρα οποιαδήποτε απόπειρα επίλυσης ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα έπεφτε στο κενό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις