Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Le Soir για Κυριάκο Μητσοτάκη: Χτύπησε την κυριαρχία Καραμανλή και κρατά αποστάσεις από την Ντόρα

Le Soir για Κυριάκο Μητσοτάκη: Χτύπησε την κυριαρχία Καραμανλή και κρατά αποστάσεις από την Ντόρα

Αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ειδικότερα στις πολιτικές του απόψεις και στην επαγγελματική και πολιτική του διαδρομή φιλοξενεί στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές σημαίνει το τέλος της κυριαρχίας της οικογένειας Καραμανλή στη ΝΔ, ενώ σχολιάζει ότι ο ίδιος έχει υιοθετήσει το προφίλ του νεοφιλελεύθερου μεταρρυθμιστή, απέχοντας κατά πολύ από το λαϊκισμό που χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια την ηγεσία της ΝΔ και κρατώντας ταυτόχρονα αποστάσεις από την οικογένειά του και κυρίως από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας υπογραμμίζει, επίσης, ότι ως υπουργός υπεύθυνος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση τράβηξε την προσοχή των πιστωτών της Ελλάδας, αφού κατά τη θητεία του επιταχύνθηκε η διαδικασία «απολίπανσης» του ελληνικού δημόσιου τομέα.

Το δημοσίευμα καταλήγει επισημαίνοντας πως στην ελληνική πολιτική σκηνή βρίσκονται τώρα δύο νέοι ηλικιακά ηγέτες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από διάθεση πόλωσης και πρόθεση να πολεμήσουν, με πρώτη μάχη αυτήν της υιοθέτησης από τη Βουλή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε