Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λέξη λέξη ο Μιωνής αποδομεί την κατάθεση Παππά! «Τον Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ»

Λέξη λέξη ο Μιωνής αποδομεί την κατάθεση Παππά! «Τον Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ»

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει στο υπόμνημα που υπέβαλε ενώπιον της προανακριτική επιτροπής ο Σάμπυ Μιωνής αφού αποδομεί πλήρως την κατάθεση του κ. Νίκου Παππά της Πέμπτης, 5 Μαρτίου 2020.

Μιλά για «ανακρίβειες που κατέθεσε ο κ. Παππάς» και για στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε «ψευδώς και τεχνηέντως». Χαρακτηριστικά λέει: «Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί η μνήμη του κ. Παππά φαίνεται να τον προδίδει, με αποτέλεσμα η κατάθεσή του να εμφανίζει ανακρίβειες».

Ο κ. Μιωνής ξεκαθαρίζει ότι «τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν Πρωθυπουργός. Ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα ποτέ το πόδι μου, ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αυτονοήτως, ο κ. Σαμαράς ποτέ δεν μεσολάβησε μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππάκη, προκειμένου να επέλθει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός».

Μέμφεται επίσης τον κ. Παππά γιατί «ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν αθώος, ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Όπως, μάλιστα, του είχε πει χαρακτηριστικά, «it’s just politics».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματός του ο Σάμπι Μιωνής ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν είναι «κυβερνητικός αξιωματούχος», όπως τον παρουσίασε ο κ. Παππάς και διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έθεσε κι εκείνος θέμα δικαστικών εξόδων. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο δε κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά, απαίτησε να πληρώσω «έξοδα» του κ. Φιλιππάκη και όχι «δικαστικά έξοδα», όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρθηκε. «Έξοδα», τα οποία δεν όφειλα και για τα οποία δεν υπήρχε ουδείς νόμιμος τίτλος. Η λέξη «δικαστικά» έξοδα, ουδέποτε αναφέρθηκε από κανέναν σε όλη τη συνάντηση».

Προσθέτει δε, ότι πέρα από τα έξοδα, ο κ. Παπαγγελόπουλος έθεσε και θέμα «εγγυήσεων», τις οποίες ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει.

Εκτιμά ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια «συμψηφισμού» του δικαστικού συμβιβασμού του 2013, με τις εκβιαστικές ενέργειες των ετών 2016 – 2018, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού εκ μέρους των μηνυόμενων».

Η μοναδική αλήθεια, την οποία θεσμικώς κατήγγειλε ενώπιον των Ελληνικών Εισαγγελικών Αρχών, είναι ότι εκβιάστηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική του συμμορία, προκειμένου να πληρώσει 350.000 ευρώ, για να παύσουν οι ποινικές διώξεις εναντίον του και να ακυρωθούν τα παράνομα εντάλματα συλλήψεως του Άγγελου Μεταξά, που οι ίδιοι είχαν στήσει, με τη συνεργασία επίορκων κρατικών λειτουργών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις