Πολιτική

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, είναι σε τακτική επαφή με τους Ευρωπαίους για την ελληνική κρίση χρέους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαντώντας σε ερώτηση του οργανισμού Newsmax, ο κ. Έρνεστ είπε ότι «τελικά θα είναι ευθύνη της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών να επιλύσουν τις διαφορές τους».

Ερωτώμενος αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομιλεί τακτικά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Έρνεστ απάντησε: «O πρόεδρος δεν συνομιλεί. Αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, εμπλέκεται σε συζητήσεις με τους ομολόγους του και με ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες. Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ διευκόλυναν τους προηγούμενους γύρους οικονομικών δυσκολιών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μεταξύ των ηγετών με τους οποίους έχει συνομιλήσει ο κ. Λιού είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε πως «γνωρίζουμε τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από το να είναι σε θέση η Ελλάδα να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και να συνεχίσει να είναι μέλος της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 43
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9