Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λεβέντης από τον… Μεσαίωνα! Αρπάχτηκε με τον Βούτση [vid]

Λεβέντης από τον… Μεσαίωνα! Αρπάχτηκε με τον Βούτση [vid]

Περισσότερο ως ένας πολιτικός βγαλμένος από τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα εμφανίστηκε στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης. Άγριος καυγάς με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για την αλλαγή φύλου.

Ανώμαλα πράγματα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων το δικαίωμα χιλιάδων ανθρώπων να αλλάξουν φύλο στην ταυτότητά τους. Ο Βασίλης Λεβέντης “εξερράγη” στη Βουλή και όταν… ξέφυγε, τσακώθηκε άγρια ακόμη και με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο καυγάς με τον Βούτση

«Το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα. Δεν είναι ωραία» ούρλιαζε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης. Και κάπου εκεί, παρενέβη για να του απαντήσει ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής βρισκόταν στην έδρα, αλλά όχι στη θέση του προέδρου. Καθόταν δίπλα από τον προεδρεύοντα Σπύρου Λυκούδη. «Πολύ ωραία είναι» μοιάζει να λέει διακόπτοντας το παραλήρημα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

«Πολύ ωραία είναι; Να τα χαίρεστε!» του απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης, με τον Νίκο Βούτση να επιμένει: «Τα χαιρόμαστε!». «Ντροπή σας» συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, με τον Νίκο Βούτση να του κάνει χειρονομία να σταματήσει να του απευθύνει το λόγο.

Το ίδιο προσπαθούσε και ο Σπύρος Λυκούδης, αλλά ο Βασίλης Λεβέντης είχε πάρει… «φωτιά»! «Να τα κάνετε στον περίγυρό σας! Τι είστε δικτάτορες; Μας αγνοείται όλους, την Εκκλησία, τους πάντες! Εσείς ξέρετε τα πάντα!», φώναζε ο κ. Λεβέντης.

Πριν τον καυγά

«Το θέμα είναι σοβαρό και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν να πηγαίνει μια γυναίκα  στο  κομμωτήριο να κάνει έναν κότσο. Εάν το αντιμετωπίσουμε  έτσι θα έρθει ένα άλλο κόμμα μετά στην κυβέρνηση και θα αλλάξει και πάλι το νόμο. Η θέση μας είναι ότι έπρεπε να υπάρξει ένας σοβαρός διάλογος, μια δημόσια διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων» είχε πει πριν από τον… καυγά ο Βασίλης Λεβέντης.

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη. Είπε ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε χθες ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο σώμα τους». «Το σώμα τους το έδωσε ο Θεός», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Τι είμαστε;

«Έλληνες είμαστε ή Φραγκολεβαντίνοι για να τα αντιγράφουμε όλα; Εγώ παίρνω από την  Ευρώπη τα καλά της όχι τα κακά της. Η Ευρώπη έπρεπε να παίρνει αξίες από την Ελλάδα. Την Ευρώπη την αγαπώ αλλά μόνο για τα καλά της. Εάν θέλει η Ευρώπη να κυκλοφορούμε ξεβράκωτοι εσείς θα το κάνετε! Εδώ είναι Ελλάδα που πολέμησε ο Παπαφλέσσας για να είστε εσείς εδώ και να παίρνετε τους μισθούς σας» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο Βασίλης Λεβέντης.

Λέτε να μην ξέρει η Εκκλησία ότι είναι η ομοφυλοφιλία αμαρτία;

Μίλησε ένθερμα για την Εκκλησία λέγοντας ότι «έθεσε τις αντιρρήσεις της με πολύ ήπιο τρόπο. Η Εκκλησία, πιστεύετε κύριοι και κυρίες ότι είναι τόσο ασήμαντη που δεν έχει σημασία η άποψη της γι’ αυτή εδώ την αίθουσα; Την Εκκλησία την θέλουμε μόνο για να  πηγαίνουμε για να πάρουμε κανένα ψήφο;

Η Εκκλησία συγχωρεί όλους αρκεί να μετανοήσουν. Η Εκκλησία το θεωρεί αμαρτία την ομοφυλοφιλία, λέτε να μην ξέρει; Με δεδομένη την αντίθεση της Εκκλησία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που πήγε και είδε γονατιστός τον πατριάρχη θα το υπογράψει. Έχουμε την Εκκλησία στην γωνία. Ακούμε πιο πολύ τον πρόεδρο των παντοπωλών από ό,τι την Εκκλησία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις