Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λεβέντης: «Είδα τον Φλαμπουράρη και μου είπε ότι θα τα πούμε σύντομα!»

Λεβέντης: «Είδα τον Φλαμπουράρη και μου είπε ότι θα τα πούμε σύντομα!»

– Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ φέρνει η συνάντηση Λεβέντη – Φλαμπουράρη στο κυλικείο της Βουλής;
– Λεβέντης στα Παραπολιτικά: «Με τον κ. Φλαμπουράρη είπαμε να τα πούμε σύντομα»
– Τι του είπε ο κ. Φλαμπουράρης όταν τον ρώτησε για τις σημειώσεις του με το όνομά του επάνω
– «Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο γιατί έχει μέτρα λαιμητόμους»

 

Ψήνεται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ένωσης Κεντρώων. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Βασίλη Λεβέντη στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο. Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος ειπε: «Πλησιάζουμε σιγά – σιγά. Είδα τον Φλάμπουράρη στο κυλικείο κάναμε μια χειραψία και μου ειπε θα τα πούμε σύντομα. Του είπα τι ήταν αυτό το χαρτί που σημείωνες; Και μου είπε: θα στα πω αργότερα. Πλησιάζει ο χρόνος να τα κουβεντιάσουμε. Στον ΣΥΡΙΖΑ ωριμάζει η άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις της Ένωσης Κεντρώων είναι καλές».

Για το τι θα ψηφίσει απόψε το κόμμα του είπε: «Εμείς όχι θα ψηφίσουμε απόψε. Όχι σε όλα. Παλιά λέγαμε όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά. Ενδιάμεσες καταστάσεις είναι το ένα παπούτσι στην Ευρώπη και το άλλο στην Ασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα ήταν ναι στο ευρώ και ναι στην δραχμή. Είναι μετρα αντιλαϊκά που δεν οδηγούν πουθενά. Ούτε οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι ότι το πρόγραμμα αποδίδει».

Και συνέχισε: «Εγώ νομίζω πάντα υπάρχει το ζήτημα να πάμε πάλι στην Ευρώπη να μιλήσουμε για μια νέα ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Να συμφωνήσουμε για άλλα πρωτογενή πλεονάσματα, πιο μικρά, για να βγούμε στις αγορές. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να μας πει ότι θα τα πάρει από τα παιδιά που πανε στα φροντιστήρια. Ούτε από τις συντάξεις των γερόντων. Υπάρχει πάντα ανοικτό το ζήτημα αν γίνει μια σοβαρή συζήτηση με τον κ. Τσίπρα και δεχθεί κάποιες μεταρρυθμίσεις σοβαρές να το συζητήσουμε. Πρέπει να πείσουμε ότι ο ελληνικός λαός θέλει την Ευρώπη και το ευρώ. Θέλουμε ένα έλεος στις μεταρρυθμίσεις για να δούμε την ανάπτυξη».

Για το Ασφαλιστικό ο κ. Λεβέντης ειπε ότι στηρίζει την θέση να υπάρχει μια σύνταξη με οροφή τα 1.500 ευρώ. «Αν το δεχθούμε αυτό δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ και θα περισσεύουν άμεσα 3 δις. Είναι λαιμητόμος αυτό που θα ψηφιστεί σήμερα».

Τέλος, για την Χρυσή Αυγή είπε: «Είναι ένα κόμμα βιας, οργάνωση φασιστική η οποία χρησιμοποιεί τις κάμερες για να οργανώνει έκτροπα. Ησυχάζουν λίγο και μετά κάνουν φασαρίες. Αυτοί που τους ψηφίζουν το κάνουν από εκδίκηση. Κέρδισαν κάτι αυτοί που κόπηκαν οι συντάξεις τους από την Χρυσή Αυγή; Η βία δεν φέρνει αποτέλεσμα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε