Πολιτική

Λεβέντης: “Παρά φύσιν” η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

«Με τη σεμνότητα και το ήθος που θα φέρουμε, ο λαός θα καταλάβει ότι έπρεπε να μας δώσει περισσότερες έδρες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρωων Βασίλης Λεβέντης. Χαρακτήρισε «παρά φύσιν σύζευξη» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του σχήματος.

Πρόσθεσε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν θέλει λάφυρα ή υπουργεία και δεν θα συμμέτεχει στο κυβερνητικό σχήμα» καθώς εκτιμά ότι ο λαός επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση. Υποστήριξε πως η νέα κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα, εάν ερμηνεύσει την ετυμηγορία του λαού ως επιβράβευση, είπε πως το κόμμα του δεν θα συναινέσει στην ψήφιση εφαρμοστικών νόμων και ζήτησε αλλαγή στο μίγμα των μεταρρυθμίσεων.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι θα συμφωνήσει μόνο για εκμίσθωση γης για 30 έτη και όχι πώληση, ενώ συμφωνεί επί της αρχής με την πώληση ζημιογόνων επιχειρήσεων. Πάντως, πρόσθεσε ότι θα ψηφίζει νόμους που θεωρεί θετικούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κίνημα Δημοκρατίας με επίθεση κατά Κασσελάκη
«Είναι αδύνατον να συναινέσω με την ανοχή μου στην αλλαγή πορείας ενός Κινήματος που γεννήθηκε με κύριο σύνθημα τη Συμμετοχική Δημοκρατία και μεταλλάσσεται σε ένα αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα», αναφέρει
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Τα κόμματα στα οποία ποντάρει η ΝΔ για την επιστολική ψήφο και τις τρεις έδρες στους απόδημους στις εκλογές του 2027
Στην κυβέρνηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στη Διακομματική και ότι θα συγκεντρωθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα, 200 ψήφοι
Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Καμία διαδικασία νομιμοποίησης ατόμων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα
«Όποιος αυτή τη στιγμή είναι παράνομος, θα μείνει παράνομος, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψής του όπου βρεθεί, της φυλάκισής τους δύο με πέντε χρόνια και της επιστροφής του»
Θάνος Πλεύρης
ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Σαφής αποδοκιμασία από τον ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «διχαστικές και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις» που αναπαράγουν ακροδεξιά ρητορική και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Μακάριος Λαζαρίδης 8