Πολιτική

Λεβέντης σε Τσίπρα: Βγάλε Σαμαρά και Πικραμμένο από την ψηφοφορία

«Να μην συμπεριληφθούν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών» στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «δεν είναι τιμή για τη χώρα να σχολιάζει όλος ο κόσμος ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε «αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις εκλογές είναι λάθος» και του πρότεινε να το ξανασκεφθεί μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας και να βγάλει τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπεραμυνόμενος της άποψής του είπε ακόμη: « Να ξέρει ο πρωθυπουργός πως ό,τι κάνει τώρα για τους αντιπάλους του θα το βρει μπροστά του για τον εαυτό του».

Αναφερόμενος σε αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο Novartis, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε μόνο από τα 20 δισ. του συγκεκριμένου σκανδάλου αλλά χρεοκόπησε και από τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα δημόσια έργα, με τις προσλήψεις και με τις παρανομίες και σκάνδαλα κάθε είδους καθώς και με τα όσα έκανε ο Βαρουφάκης ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ καθώς πολλά στελέχη του μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Παράλληλα πρότεινε στα θέματα προμηθειών να υπάρξει διακομματική επιτροπή με εισαγγελικό λειτουργό ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητώντας από τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν ποιοι συμφωνούν να δώσουν το όνομα Μακεδονία λέγοντας: «Τα μνημόνια καταπίνονται γιατί ο λαός ξέρει ότι με μεγάλες θυσίες ίσως ξαναστηθεί στα πόδια του. Όταν όμως δοθεί το Μακεδονία στα Σκόπια θα έχει ξεριζωθεί η ψυχή της Ελλάδος και όποιος το κάνει θα έχει μεγάλες συνέπειες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6