Πολιτική

Λεβέντης στη Βουλή: Η Συμφωνία των Πρεσπών και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί

«Αυτή η συμφωνία και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί» δήλωσε μιλώντας στο βήμα της βουλής ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τους Μακεδόνες να κάνουν υπομονή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο «το να απειλείται ένας βουλευτής» ωστόσο όπως είπε «τι μπορεί να κάνει η πλειοψηφία, τι μπορεί να κάνει ο πολίτης όταν βλέπει ότι η Βουλή προσπαθεί να κυρώσει μία συμφωνία για την οποία το 70% του λαού είναι αντίθετο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε:« Πιστεύετε ότι θα είστε νικητές εάν περάσετε τη συμφωνία; Νικητές θα ήσασταν αν κατεβαίνατε στο λαό και τους πείθατε. Το αν επιβάλλετε με το ζόρι στο λαό την άποψή σας δεν είναι δημοκρατία».

Επίσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ούτε καν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενώ, όπως είπε, «οι σκοπιανοί έκαναν και δημοψήφισμα».

Επίσης μιλώντας για την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι είναι το μόνο κόμμα που πίστευε και πιστεύει στις μεταρρυθμίσει αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έβριζε την Ευρώπη και τον Αντώνη Σαμαρά που διοργάνωνε Ζάππεια ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν μιλά μόνο για την εθνότητα και τη γλώσσα και όχι για το όνομα της Μακεδονίας. Από τα πυρά του κ. Λεβέντη δεν ξέφυγε και ο Πάνος Καμμένος για τον οποίο είπε ότι είναι συνεταίρος στη μειοδοσία.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε ,ακόμα και την τοποθέτηση Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό ο δικαστής και ο ένστολος να παίρνει σύνταξη και την ίδια μέρα να αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο».

«Μέσα μας ο ναύαρχος Αποστολάκης ήταν έμβλημα του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων τώρα που τον βλέπουμε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ τι να πούμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του στη βουλή κατά τα διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι οδηγούν τη χώρα στο δικομματισμό και τελειώνοντας αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε:« Κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης της Βουλής. Ο Ελληνικός λαός είναι ιδιοκτήτης και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι του λαού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 40
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση
«Πυρετός» συσκέψεων στη ΝΔ μετά τον Δεκαπενταύγουστο ενόψει ΔΕΘ: Η «Ατζέντα 2030» και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη αντιμετώπιση του δημογραφικού με παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικογένειας και κίνητρα προς τα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν
Κυριάκος Μητσοτάκης