Πολιτική

Λευτέρης Αυγενάκης: Διαγράφεται από τη ΝΔ μετά την χειροδικία σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την διαγραφή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ: «Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».

Η διαγραφή από τη ΝΔ ήρθε μετά την καταγγελία αλλά και το βίντεο που δείχνει τον Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί και να υβρίζει υπάλληλο του αεροδρομίου. Κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά σύμφωνα με πληροφορίες αναχώρησε εκνευρισμένος. Είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον κ. Τασούλα και αποχώρησε εκνευρισμένος από τη Βουλή. 

Δεν παραδίδει την έδρα 

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού αλλά δεν παραδίδει την έδρα. 

 

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη. 

Το χρονικό

Ο ίδιος νωρίτερα σε ανάρτησή του αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ζήτησε μεν συγγνώμη αλλά δεν παραδέχθηκε την βιαιοπραγία ενώ είχε αρνηθεί να παραιτηθεί. Ωστόσο, η διαγραφή του ήταν μονόδρομος μετά από αυτή την συμπεριφορά.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης

 

Η ανάρτηση

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το «λεκτικό» όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου». Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβαση». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, (ο υπάλληλος) «αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αυγενάκη για το παραπάνω περιστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 129
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου