Πολιτική

Liberation: Τη Δευτέρα capital controls στις ελληνικές τράπεζες

Μπορεί να μην ειπώθηκε επίσημα ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά όσο περνάει η ώρα φουντώνουν οι πληροφορίες για επιβολή capital controls τη Δευτέρα στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Liberation, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για capital controls τη Δευτέρα στις ελληνικές τράπεζες, αλλιώς θα σταματήσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA.

Αυτό σημαίνει πως η ΕΚΤ εάν κόψει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, τότε θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιβάλλει capital controls, καθώς δεν θα μείνει τίποτα στα τραπεζικά ταμεία.

Άλλωστε και οι 18 υπουργοί της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup προφανώς και εξέτασαν σενάρια επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχθηκαν» Χατζηδάκης – Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Βοσκάγατε τα πρόβατα κάπου παραπέρα;» -«Με την ακροδεξιά ρητορεία σας διχάζετε»
Ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αναγνώρισε «τίμια και ειλικρινά» ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ «δεν τα καταφέραμε»
Νίκος Ανδρουλάκης και Κωστής Χατζηδάκης
Σωκράτης Φάμελλος: «Αναξιόπιστος και απονομιμοποιημένος ο πρωθυπουργός» – Οι νέες αρμοδιότητες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης, σε αντίθεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όσο και με άλλα δήθεν αντισυστημικά κόμματα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Σωκράτης Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει – Μόνη λύση η σύσταση προανακριτικής
«Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει»
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τσακώθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής επειδή της έκανε παρατήρηση για τον χρόνο: «Είστε οι χειρότεροι φασίστες»
Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης (16.7.25) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας,...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 14