Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λίστες Πέτσα: Προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία

Στέλιος Πέτσας

Προκαταρκτική εξέταση έχει ξεκινήσει από την οικονομική εισαγγελία από τον περασμένο Απρίλιο για τις επονομαζόμενες «λίστες Πέτσα».

Αυτό απαντούν δικαστικές πηγές σε σχέση με τις κατηγορίες που δέχονται για αδράνεια σε σχέση με τις καταγγελίες για την υπόθεση.

Η προκαταρκτική εξέταση άρχισε μετά την αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το σκέλος της αναφοράς σχετικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απιστίας εις βάρος του  δημοσίου, καθώς στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.

Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τους εκπροσώπους της εταιρείας δηλαδή που ανέλαβε να μοιράσει τα κονδύλια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον κορονοϊό, διενεργείται προκαταρκτική από τη διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις