Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λιβάνιος: Με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε με 46,5%

Λιβάνιος: Με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε με 46,5%
photo intime

Αυτοδύναμη κυβέρνηση με ένα ποσοστό στο 40% θα μπορεί να σχηματίσει το πρώτο κόμμα σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης τόνισε ο Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε επίσης πως «ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικός αλλά και να διευκολύνει τη χώρα να κυβερνηθεί», ενώ αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακόμη και με 46,5% το πρώτο κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς λαμβάνει 149 έδρες.

Η κατάργηση της απλής αναλογικής αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, τόνισε επίσης κ. Λιβάνιος και επεσήμανε πως «οι πολίτες πρέπει να είναι εκείνοι που επιλέγουν αν θέλουν μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας, και όχι να τις επιβάλει το εκλογικό σύστημα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε πως «έχουμε μπροστά μας 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας, πολλά πράγματα να γίνουν, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, έχουμε ισχυρή πλειοψηφία 158 εδρών, δεν βλέπω κανέναν λόγο να συζητείται το ενδεχόμενο εκλογών».

Ακόμη τόνισε πως εντός του έτους θα παρουσιαστούν οι κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις